hirdetés
hirdetés

Az ukrán piaci jelenlét erősítése volt a cél

„Szeptember 21-22-én Ungváron a 18 Toureurocentr – Kárpátalja turisztikai kiállításon képviselték városunkat a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársával együtt. A rendezvényen az ukrán nyelvű kiadványok mellett eredetvédett pálinkákkal és helyi biolekvárokkal is várták a vendégeket. Elsősorban az állatpark és a fürdő jelent nagy vonzerőt, de sokan érdeklődtek a kerékpározási lehetőség és a gyógyászat szolgáltatásai iránt” - közölte kedden a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

hirdetés

Szombaton Lembergből érkezett utazási irodai szakembereket és média képviselőket fogadtak egy study tour keretében. A látogatók megismerkedhettek Nyíregyháza turisztikai attrakcióval és bemutatásra került néhány szálláshely is, azért, hogy a jövőben minél több ukrán turista válassza a várost - mint turisztikai desztinációt – utazása helyszínéül.

A tanulmányúttal egy időben került megrendezésre a Tirpák Fesztivál és 3. Bogrács-és Grillbajnokság, így a szakemberek a fesztivál forgatagába is bepillantást nyerhettek, megkóstolhatták a tirpák ételeket, illetve helyi termékeket is vásárolhattak. A rendezvényt követően látogatást tettek a patinás Bencs Villába, mely felújítását követően régi pompájában fogadja a kultúra iránt érdeklődő vendégeket.

A programok szervezéséhez igen nagy segítséget nyújtott Magyarország Kijevi Nagykövetsége és Ungvári Főkonzulátusa. Az ukrán vendégek és vendégéjszakák száma évről-évre emelkedik, kedvelik a várost és turisztikai látványosságait. Az előző évhez viszonyítva 2017-ben az Ukrajnából Nyíregyházára érkezők száma 15 %-kal, a vendégéjszakák száma 23,2 %-kal nőtt.

„Bízunk benne, hogy a növekvő tendencia tovább folytatódik, ennek érdekében a marketing tevékenységünket fokozzuk ebben a desztinációban” – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai