hirdetés
hirdetés

Beindult az Első Magyar Jótékonysági Fagylaltgyár

A napokban beindult az Első Jótékonysági Fagylaltgyár, a karitatív akció Budapesten, Balatonlellén és Sárváron fut. A bevételből azokat a családokat támogatják, akik önerőből nem jutnának el nyaralni, tudta meg lapunk az akció ötletgazdájától, Éskovács Pétertől. 

hirdetés

A budapesti két helyszín mellett Balatonlellén és Sárváron is lehet a játékos fagylaltgyárakban jótékonysági fagylaltot vásárolni. A fagylaltgyár ötletét az Európai Bizottság egyik kutatása adta, amely szerint a magyarok 47 százaléka évek óta nem volt sehol nyaralni. A fagylalt megvásárlásával a vevők hozzájárulnak ahhoz, hogy azok is el tudjanak menni néhány napra pihenni, akiknek idén nem lenne lehetőségük önerőből megvalósítani családi vakációjukat. Az akció megszervezésében több polgármesteri hivatal szociális ügyekért felelős osztálya is közreműködik. 

Vancsura Miklós, a sárvári fürdő igazgatója szerint: a hazainál csak egy árnyalattal jobb az átlagos európai helyzet, állítja az Európai Bizottság egyik idén megjelent kutatása: "Attitudes of Europeans Toward Tourism" címmel publikált, az európai lakosság utazási szokásait vizsgáló riportjából kiderül, 10-ből 7 európai uniós polgár utazott szabadidős vagy üzleti céllal 2012-ben. A legalább négy éjszakás szabadidős utazások általában (88%-ban) az EU-n belül: saját országukban vagy valamelyik tagállamban történtek. Az utazások legfőbb akadályát – akárcsak Magyarországon – az anyagi lehetőségek korlátozottsága jelenti.  

Helycserés nyaralás

A Budapestről érkező családok többsége Balatonlellén nyaral majd. Itt, a helyi polgármesteri hivatalnak köszönhetően működik egy üzeme a fagylaltgyárnak. Ennek bevételeiből a balatoni fiatalok a sárvári fürdőbe utazhatnak, illetve a fővárosba, ahol egy-egy napos kiránduláson vehetnek részt. Erre az útra olyan diákok jelentkezését várják, akik még sohasem látták a Hősök terén a hét vezér szobrát, vagy sosem jutottak el megnézni a Szent Koronát, mondta Kenéz István, a település polgármestere.

Bús Balázs, Óbuda (III. kerület) polgármestere elmondta: Jótékonysági Fagylaltgyár felajánlása mellett, számos más lehetőséget is biztosítanak arra, hogy a rászoruló gyermekek tartalmasan töltsék a nyarat. Balatonszabadi-Sóstón például nemcsak diákok, hanem az óbudai nyugdíjasok is felújított vendégházakban pihenhetnek kedvezményesen. Jól működnek a csereüdültetési programjaik is.

Józsefváros vezetése az elmúlt években szintén biztosított kedvezményes nyaralási lehetőséget a kerületben élő rászoruló családoknak: az önkormányzat fenntartásában működő káptalanfüredi táborban például elsősorban azok a kerületi diákok és szüleik vakációzhatnak kedvezményes áron, akik önerejükből talán soha nem jutnának el a Balatonhoz. A „Nyári diákmunka elősegítése” című program keretében pedig 54 nappali tagozatos diák szerezhet a jövőjét megalapozó munkatapasztalatokat a kerületben, mondta el dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk