Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják...

Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják... 

Idén nyáron 65 napon át tartó kedvezmény-fesztivállal várja Dubaj a magyar látogatókat.
Család + nyaralás = Dubaj

Család + nyaralás = Dubaj 

2024-ben Dubaj még több szállodát, még több eseményt, és családbarát szórakozási lehetőséget kínál a nyári időszakra.
A görög kormány állja a szavát

A görög kormány állja a szavát 

20 ezer turista, köztük magyarok is ingyen nyaralhatnak idén Rodoszon.
Állandó szelfizgetés helyett inkább éljük át a nyaralást!

Állandó szelfizgetés helyett inkább éljük át a nyaralást! 

Ha utazásunk alatt mindent dokumentálni és megosztani akarunk, nem tudjuk teljes mértékben megragadni a valós élményeket – derül ki a CHERRISK friss kutatásából, amelynek eredményeit Mráz Kata pszichológus szakértő elemzi.
Horvátország mindent vitt idén a magyar nyaralók körében

Horvátország mindent vitt idén a magyar nyaralók körében 

Hatalmas fölénnyel nyerte Horvátország az idei nyarat a magyarok körében a legnépszerűbb úti célok között. Az olasz és görög tengerpartot is sokan választották, az utazók zöme Európán belül ment nyaralni, majdnem felük valamelyik szomszédos országba, derül ki a Bank360.hu utasbiztosítást kötők adatai alapján készült összesítéséből.
Már nem elég jók az ötcsillagos hotelek az amerikai turistáknak

Már nem elég jók az ötcsillagos hotelek az amerikai turistáknak 

Az ötcsillagos szállodák vagy üdülőhelyek helyett egyre több amerikai foglal luxusvillát, amikor külföldre utazik.
Korfu még kánikulában is lenyűgöző

Korfu még kánikulában is lenyűgöző 

Az évszázad hőhullámában Korfun nyaralni kicsit merész vállalkozás, de még így is megfogja az embert.
Sok bécsi idén otthon nyaral

Sok bécsi idén otthon nyaral 

A Bécsi Gazdasági Kamara és a KMU Forschung Austria közös felmérése szerint idén minden negyedik bécsi otthon nyaral. Részben anyagi okokból, részben pedig azért, mert tökéletesen elégedettek a város szabadidős kínálatával.
Négy ok, amiért érdemes lakókocsiban nyaralni

Négy ok, amiért érdemes lakókocsiban nyaralni 

Ez volt a harmadik év, hogy telepített lakókocsiban nyaraltunk egy olasz kempingben.
Nyár gyerekekkel – tábor, családi nyaralás és önismeret

Nyár gyerekekkel – tábor, családi nyaralás és önismeret 

Nyár közepét írunk, még egy picit több van a vakációból, mint amennyi eddig eltelt. A nyár a pihenés, a feltöltődés időszaka, erről álmodunk egész évben, várjuk, tervezzük. 

A horvát tengerpart vagy a Balaton az olcsóbb? Kiszámolták! 

Sokat drágult a nyaralás a horvát tengerparton és a Balatonnál is az elmúlt években - ennyibe kerülhet az üdülés Horvátországban az Adria partján, illetve a magyar tengernél.

Külföldre tódulnak a nyaraló magyarok 

Júniustól többnyire a last minute utakat keresik, de már szemfülesnek kell lenni ahhoz, hogy jó helyre, jó ajánlatot csípjünk meg.

Az akciós, előleg nélküli foglalásokat keresik a magyarok 

Szallas.hu adatai alapján fontos számukra a SZÉP-kártyás fizetési lehetőség is. Friss felmérésük szerint a vendégek elsősorban online szállásközvetítőn foglalják le szállásukat.

Cofidis-felmérés: tízből négyen előre spórolnak a nyaralásra 

A magyarok többsége tudatosan készül idei nyaralására: tízből négyen kifejezetten erre spórolnak, az utazást tervezők harmada pedig több mint fél éve gyűjt az idei vakációra. A magyar családok átlagosan 170 ezer forintot költenek a nyári pihenésre, akik pedig nem indulnak útnak, azok 57 ezer forintot szánnak kikapcsolódásra, derül ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásából. 

Esküvők, egyéb rendezvények, tóparti wellness, nyári lazulás ott, ahol Leo a király 

FRISSÍTVE Egy testvérpár álmodott egy nagyot. Hatalmas munkát, energiát, pénzt, valamint temérdek időt áldoztak rá, és az álmuk valóra vált. Négycsillagos szállodájuk Balatonvilágoson annyira tökéletes találkozása az elsősorban megcélzott vendégkörnek, hogy időközben elnyerték az ország legjobb esküvői helyszínnek járó címet is házukkal. Családias vendégszeretet, balatoni kilátás, kényeztető wellness, valamint a legkiválóbb hazai ételek és borok: ezt kínálja négycsillagos minőségben a balatonvilágosi Tópart Hotel és Étterem, ahová a napokban kaptunk meghívást.

Horvátország is tagja lett a klubnak 

Januártól a szomszéd ország is tagja lesz a schengeni övezetnek, megszűnik a határellenőrzés. 

Rossz hír a világ turizmusának: spórolni kezdtek az amerikaiak 

A lakosság harmada lemondta nyári utazását a 40 éves csúcsokat döntögető infláció miatt. 

Árban verhetetlen a magyarországi nyaralás 

Állapította meg legújabb felmérésében a Bank Austria.

Jó ha ezt tudja, mielőtt autóval indulna külföldi nyaralásra 

Mivel a hőhullám miatt Európa szerte magas az ózonszint, ezért egyre több népszerű városban vezetnek be különféle környezetvédelmi  célú behajtási korlátozásokat a régebbi járművekre. 

Végre utazunk - de a biztosítások szerint a tengerpartra 

Mediterrán tengerpartokra szólt a júniusban kötött utasbiztosítások kétharmada - derült ki a  Bank360.hu adataiból. Mutatjuk a toplistát. 

Pörög a horvátországi turizmus 

120 százalékkal több turista nyaralt az első fél évben horvát üdülőhelyeken. Németek a dobogó tetején.

Mit terveznek idén nyárra a magyarok? A Google keresési adatai alapján 

A turizmus idén újra növekedési pályára állhat. A Google keresési adatai arról árulkodnak, hogy a magyarok all inclusive álomnyaralásokat terveznek. Az idei böngészések alapján nem csökken a belföldi úti célok népszerűsége a külföldi desztinációk iránti felfutó érdeklődés mellett sem.

Kétszer annyi charter indul, mint tavaly 

"Úgy tűnik, idén fellélegezhetünk, és kicsit olyan lesz a 2022-es nyár, mint a koronavírus előtt" - nyilatkozta az MTI-nek Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Balatonlelle gyermekmentési állomást kapott 

A nyári szünetben biztosít majd a helyi mentőállomás részeként színvonalas ellátást az itt nyaraló kicsiknek. 

Törökországra is kihat az orosz-ukrán háború 

4,5 millió orosz, illetve 2 millió ukrán turista hiányozhat idén Törökországból az orosz-ukrán háború miatt. Az idegenforgalmi szakemberek szerint Antalya üdülőhely és környéke sokáig különösen népszerű volt az orosz, ukrán és belarusz turisták között.

Hányan nyaraltunk idén Horvátországban? 

Mielőtt bárki aggódna, hogy kevesen, azoknak megnyugtatásképp előljáróban eláruljuk: álomszámok születtek idén a tavalyi adatokhoz viszonyítva. Többek közt ezt tudtuk meg a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviseletének szerdai tájékoztatóján.

Bulgária felfedezésre váró látnivalói 

Egy bulgáriai nyaralás során érdemes nemcsak a tengerparton pihenni, hanem kicsit elkalandozni az ország belsejébe. Várna és környéke például olyan izgalmas látnivalókat kínál, mint az Aladzsa barlangkolostor, a balcsiki botanikus kert és a királyi palota, vagy a Balkán legnagyobb római kori fürdője.

Alapelvárás nyaralás közben is a jó minőségű net 

Egyre több magyar tartja nélkülözhetetlennek a megfelelő minőségű internetkapcsolatot a nyaralás alatt a Szallas.hu és a Telekom júliusi közös felmérésének adatai szerint.

Határidős céges aláírás? Akár a tengerpartról! 

Bár korábban személyes megjelenéshez volt kötve az e-aláírás igényléséhez szükséges azonosítás, ma már lehetőség van ezt távolról intézni, videó azonosítással. Ehhez elegendő mindössze egy laptop vagy egy okostelefon, és néhány perc alatt bárki elvégezheti a regisztrációt.

Eléri a főnöke a szabadsága alatt? 

A nyári szabadságot mindenki nagyon várja, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy teljesen el tudja engedni a munkát. Sőt, egy felmérés során a németek közel háromnegyede, 72 százaléka mondta azt, hogy el tudják érni munkaügyben nyaralása alatt. Igaz, a válaszadók több mint fele, 54 százaléka azt mondta, hogy csak vészhelyzetben tudnak vele kapcsolatba lépni egy direkt erre szolgáló telefonszámon vagy email-címen – írja az eredményeket ismertetve a Business Insider német kiadása.

Erre figyeljen, ha céges autóval indul nyaralni 

Idén nyáron a járványhelyzetből eredő bizonytalanságok miatt valószínűleg minden eddiginél többen döntenek úgy, hogy autóval indulnak útnak idei nyaralásukra. A vállalatok jelentős részénél magáncélra is használható a céges jármű, így hosszabb belföldi vagy külföldi autózásnál az aktuális utazási szabályok mellett érdemes utánanézni annak is, milyen iratokat és kártyákat szükséges magunkkal vinnünk, mikor jár le ezek érvényességi ideje, és mi az, amit esetleg pluszban be kell szereznünk indulás előtt. Ehhez nyújt segítséget a flottakezelésben piacvezető LeasePlan alábbi összefoglalója.

Akár a tengerpartról is elintézhetjük a határidős céges dokumentumok aláírását 

Bár korábban személyes megjelenéshez volt kötve az e-aláírás igényléséhez szükséges azonosítás, ma már lehetőség van ezt távolról intézni, videó azonosítással. Ehhez elegendő mindössze egy laptop vagy egy okostelefon, és néhány perc alatt bárki elvégezheti a regisztrációt.

Sajátos vendégvárás néhány horvát szálláshelyen 

Az utolsó pillanatban törlik a magyarok korábbi foglalását, viszont tény, visszautalják a befizetett foglalási díjat.

EU-s felmérés: a lakosság nyaralási szokásairól 

Az Európai Unió lakosainak 28 százaléka nem engedheti meg magának, hogy egy évben egyszer otthonától távol vakációzzon, ez az arány átlagosan mintegy 60 százalék azoknak a körében, akiknek a jövedelme a szegénységi küszöb alatt van - olvasható az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) hétfőn közzétett tanulmányában.

A Kvarner-öbölben és Isztrián nyaral a legtöbb magyar 

A jelenleg Horvátországban nyaraló közel 860 ezer turistából mintegy 740 ezer külföldi, áll a Horvát Idegenforgalmi Közösség legfrissebb közleményében.

Kutatás: fesztiválszezon 2021  

Nemrégiben az Ynsight Research kutatócsapata megvizsgálta, hogy hogyan viszonyulnak a netezők az idei nyaralás kérdéséhez. A kutatás eredményei azt mutatták, hogy a 18-24 év közti korosztálynak a nyári kikapcsolódást elsősorban a szórakozóhelyek és fesztiválok látogatása jelenti. Ennél fogva adott volt következő vizsgálódás témája: mi a helyzet az idei fesztiválozással? Melyik fesztiválokról beszélnek a legtöbbet? Melyek a főbb felmerülő témák az idei fesztiválokkal kapcsolatban? A legújabb kutatás a 2021 áprilisától júniusig terjedő időszakban online térben zajló diskurzusokat vizsgálta.

Itthon vagy külföldön? 

A portfolio.hu részletes elemzése arról, hol lesz idén drágább a nyaralás: belföldön vagy a közkedvelt külföldi desztinációk valamelyikén?

Már a lakosság harmada készül nyaralásra 

A Szallas.hu és az Ipsos legújabb, reprezentatív  felmérése szerint.

Utazásra költenének a legtöbben egy friss kutatás szerint 

A koronavírus-járvány enyhülése után a legtöbben utazásra, nyaralásra költenének, a BÁV Zálog március végi kutatása szerint a válaszadók 36 százaléka erre fordítana komolyabb pénzt.

A britek azonnal indulnának... 

... külföldre. Az Egyesült Királyságban a miniszterelnök hétfőn este kihirdette az újraindítás menetrendjét, ebben utalt arra, hogy május közepén megnyithatják a határokat

Merre indulnak most a magyarok? 

Zárva a legtöbb sípálya, azonban egyre több  egzotikus nyaralóhely nyitva, amelynek szinte a teljes gazdasága a turizmusból él.

Hollandiában Jupiternek sem szabad 

Felháborodtak a hollandok, ha ők nem utazhatnak, a király miért? Vilmos Sándor szerdai videóüzenetében megbánását fejezte ki családja múlt heti görögországi nyaralása miatt. 

Az olaszok idén otthon nyaraltak 

Az olaszoknak csak három százaléka töltötte idei nyári szabadságát külföldön az idegenforgalmi hivatal keddi adatai szerint, miközben az olaszországi repülőterek száznegyven millió utast veszítettek.  

Az oroszok már a téli turistaszezonra készülnek 

Oroszország három újabb országgal újítja fel a légiközlekedést, melyek klasszikus télből a nyárba nyaralóhelyek, amelyek az orosz turisták körében is kedveltek vagy idén azok lehetnek.

Bécsi nyaralás helyben 

Duna-sziget, CopaBeach, Öreg-Duna: csak néhány az osztrák főváros természetes strandjai közül, amelyek az egész családot várják egy meleg nyári napon, ingyenes kikapcsolódásra.

Nyaralási tippek postcovid idején 

Annak érdekében, hogy szabadon nyaralhassunk, érdemes betartani néhány szabályt. Íme, egy szakember tippjei.

Szlovákiában és Magyarországon is megfertőződtek cseh turisták 

Eddig hat országban - köztük Szlovákiában és Magyarországon - kapták meg a koronavírus-fertőzést cseh turisták, akik júliusban tértek vissza nyári külföldi üdülésükről. A cseh külügyminisztérium július elsejétől Svédország kivételével az összes európai országot biztonságos vagy alacsony kockázatú turisztikai célnak minősítette.

Negatív árspirál indult a légitársaságoknál a nyaraló desztinációk felé 

Elképesztő olcsó repülőjegyekkel próbálják csábítani a koronavírus-járvány közepette a légitársaságok a turistákat, de ezt pont azért teszik, mert nagyon kevesen döntenek idén nyáron a távoli nyaralás, még kevesebben a repülős utazás mellett.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!