hirdetés
hirdetés

Bezár a budapesti Ciprusi Idegenforgalmi Képviselet

A román, a brit, a cseh és az olasz után szeptember közepén bezár a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete is. 

hirdetés

A gazdasági helyzet negatív hatásainak köszönhetően a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal nicosiai központja azt a döntést hozta, hogy 8 országban megszünteti képviseleti tevékenységét. Ennek eredményeképpen a magyarországi iroda hivatalosan 2013. szeptember 13-i dátummal zár be a nagyközönség előtt. A Hivatal által betervezett szakmai rendezvények 2013. október 10-ig lebonyolításra kerülnek - kaptuk a tájékoztatást a képviselettől. 

Szeretnénk köszönetet mondani az elmúlt 10 év munkájáért és eredményeiért. Őszintén reméljük, hogy a közösen felépített ciprusi kínálat továbbra is népszerű marad a magyar utazóközönség körében - zárja levelét az iroda két munkatársa, Ács Viktória és Kollár Ágnes. 

Privát elérhetőségeik: Ács Viktória This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 06-30-9343598 Kollár Ágnes This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 06-70-5004907

Korábban már írtunk a budapesti idegenforgalmi képviseleteket érintő, 2010-ben indult bezárási hullámról. 2012-es cikkünkből kiderül egyebek mellett, hogy az elmúlt években több turisztikai képviselet is bezárta kapuit hazánkban. Emlékezetes, hogy az „arab tavasz” eseményei után tavaly májusban bezárt a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet. Egy évvel korábban, szintén május végén kaptuk a hírt, hogy néhány éves sikeres működés után lakat kerül a Román Turisztikai Hivatal budapesti irodájának ajtajára. Ugyancsak tavaly tavasszal zárt be a Visit Britain képviselete. A portugál kereskedelemfejlesztési szervezet (ICEP) is folytatott turisztikai marketingtevékenységet korábban, de egy átszervezés következtében turizmussal már nem foglalkoznak. Jelenleg Ausztriának, Ciprusnak, Franciaországnak, Horvátországnak, Lengyelországnak, Németországnak, Máltának, Olaszországnak és Szlovákiának működik idegenforgalmi képviselete hazánkban. Érdekes módon a magyarok legnépszerűbb úti céljai közé tartozó Török-, Görög- és Spanyolország eddig nem tartotta fontosnak képviselet nyitását nálunk. Összehasonlításként, a 8 millió lakosú Ausztria fővárosában, Bécsben 25 turisztikai képviselet dolgozik. Magyarország mellett Egyiptom, Németország, Belgium, Franciaország, Görögország, Írország, Olaszország, Jordánia, Kenya, Horvátország, Málta, Marokkó, Lengyelország, Románia, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Thaiföld, Csehország, Törökország, Tunézia, USA, valamint Ciprus tart fenn az osztrák fővárosban képviseletet.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai