hirdetés
hirdetés

Budapesti film a YouTube egyik legnépszerűbb rendezőjétől

az idegenforgalmi nevezetességeket a szokásostól eltérően egy különleges, mindenki által könnyen emészthető, izgalmas sporttal, az akrobatikus kosárlabdával ötvözte a híres YouTube rendező. Devin Graham, első alkalommal választott magyar témát, amelynek főszereplője a Face Team volt. A rendező rövidfilmjeit hétről-hétre milliók nézik, YouTube csatornája több százmillió emberhez jut el.

hirdetés

Devin Graham – művésznevén Devin Super Tramp – a YouTube egyik legnépszerűbb filmes rendezője és vágója. Rövidfilmjei hatalmas népszerűségnek örvendenek: egy-egy alkotása a premiert követő napokban már milliós nézettséget tudhat magáénak. Január 9-én publikált rövidfilmjének első alkalommal magyar főszereplői voltak – Budapest nevezetességei mellett a Face Team akrobatikus kosárlabdacsapat, akikről legutóbb a legnagyobb angol tehetségkutató show műsor, a Britain’s Got Talent kapcsán hallhattunk, ahol közönséget és zsűrit is lenyűgözve, egészen az ötödik döntőig meneteltek. Ezt megelőzően a csapat már a magyar Csillag Születik című műsorban is bizonyított.

A két napos forgatás a Halászbástya, a Lánchíd, a Hősök tere, a Budai Vár és edzéshelyszínük, egy szakközépiskola érintésével történt. A forgatáson labdazsonglőr trükköket és akrobatikus kosaras ugrásokat vettek fel különleges kameraállásokból. A videót eddig több mint 4 millióan látták, és a YouTube 68 millió tagot számláló Facebook oldalán is rendkívül népszerű. 

A Face Team-nek nem ez az első videó szereplése. Nemrég egy izraeli cég, az Orange reklámfilmjének is ők lettek a főszereplői. Egy hazánkban még ismeretlen sportágat, a SlamBall-t kellett bemutatniuk, ami még olyannyira nem ismert, hogy SlamBall pálya a világon csak Amerikában és Kínában található, így a sportcsarnokban külön erre az alkalomra kellett összeállítani egy pályát. Az új sportág az amerikai foci, hoki, kosárlabda, gumiasztal ötvözete, de a végső cél itt is a labda kosárba juttatása. A forgatásra az Amerikában legendaként tisztelt SlamBall játékosok, Stan Fletchert és Noah Ballout is eljöttek Magyarországra, és ők is szerepeltek a reklámfilmben a magyar csapat oldalán.

A Face Team-et 2004-ben alapította Takács Áron, aki a kosárlabdát ötvözte tornász elemekkel és trambulinokkal. 2006-ban volt az első külföldi fellépésük, és azóta is Magyarországot és a világot járják, látványos show-ikkal ejtik ámulatba több kontinens közönségét. Szerepeltek már Euroliga és Szuperkupa mérkőzések félidejében, All Star gálákon, az NBA EUROPE LIVE-on, a FIBA EuroCup All Star Game-n, cirkuszfesztiválokon, tavaly nyáron pedig egy arab sejk születésnapi showján történő fellépésre kérték fel őket, Abu Dhabi-ban. Az akrobatikus kosárlabda mellett többek között kézilabda, korfball, labdazsonglőrködés, break szerepel a műsor-palettájukon, előadásaik leginkább egy sportszínház darabjaiként foghatóak fel. 

A Face Team a fellépések mellett saját sportegyesületet működtet, és több hazai városban is tart utánpótlás edzéseket, ahol a kosárlabda népszerűsítésén kívül kinevelik a csapat újabb lehetséges tagjait is. Egyesületük szervezi az egyre népszerűbb kosárlabda és extrém sport fesztivált, a SOUL OF THE GAME WEEKEND-et.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai