hirdetés
hirdetés

Rendőrhiány a bulinegyedben?

A túlturistsodás, vagy overturism által leginkább érintett városok közül, Barcelona, Velence, Amserdam, és Milánó után ötödik a magyar főváros. Ezt leginkább a bulinegyed lakói érzékelhetik - a környék hangos az ott zajló eseményektől (drogok, kamudrogok, biztonsági őri túlkapás, szemét mindenütt stb.) Mégis, az index cikke alapján 67 rendőr hiányzik a két leginkább érintett kerületből.

hirdetés

Hatvanhét betöltetlen státusz van a VI. és a VII. kerületi rendőrkapitányságokon – írta meg Pintér Sándor belügyminiszter írásbeli válaszában Oláh Lajosnak. A két budapesti kerület DK-s parlamenti képviselője az iránt érdeklődött, hogyan fog változni a rendőri jelenlét és a hatósági fellépés a bulinegyedet jelentő két belvárosi kerületben.

A miniszter válasza szerint Terézvárosban 35, Erzsébetvárosban 32 betöltetlen státusz van a kerületi kapitányságokon, hozzáette: „a közbiztonság fenntartása összrendőri feladat, amiben megerősítő erőkkel a Készenléti Rendőrség állománya is részt vesz”. A válasz alapján a rendőrség nemcsak a két belső kerületben, hanem a főváros egész területén folyamatos közterületi jelenlétet biztosít, a két említett kapitányság pedig az eredményes feladatellátáshoz szükséges létszámmal rendelkezik.

fotó:123rf

(forrás: Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai