hirdetés
hirdetés

2020-ban nyílik az állami konferenciaközpont

A Müpa melletti állami konferenciaközpont a korábban tervezett 2018 helyett 2020-ban nyílhat meg.

hirdetés

Az új budapesti kongresszusi központ megvalósításának előkészítése ütemezetten halad - közölte a Napi.hu érdeklődésére a beruházást megvalósító Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV). A jogerős építési engedély birtokában a kiviteli tervek készítése zajlik, amelyek várhatóan 2018 második negyedévére készülnek el. 

A magyar turisztikai szakma által régóta várt nagy befogadóképességű konferenciaközpont építését még 2014 elején jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, és a helyszínt is megjelölte a Művészetek Palotája mellett.

Négy éven belüli átadással számoltak, majd a határidő kitolódott 2019-re, ezt az évszámot tartalmazza a Nemzeti turizmusfejlesztési stratégia 2030 című dokumentum tervezete. Az MNV azonban már 2018-tól 2020-ig tartó kivitelezéssel számol. (A központ megvalósítását az elmúlt években más kormányzati nagyberuházások, mint a Duna Aréna, a Puskás stadion és a budai Vár újjáépítése is késleltethette.)

Az építésre vonatkozó közbeszerzést a tervek elkészülte után a nyárig kiírhatják, így a kivitelezés is elkezdődhetne 2018-ban.

 

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai