hirdetés

A balatoni vendéglátósok ellenzik a kötelező szervizdíjat

A balatoni vendéglátósok ellenzik a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által kezdeményezett 8-15 százalékos kötelező szervizdíj bevezetéséről szóló javaslatot.

hirdetés

A Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet támogatja, a balatoni vendéglátósok viszont ellenzik a 8-15 százalékos kötelező szervizdíj bevezetéséről szóló javaslatot - olvasható az Index, Magyar Nemzet és Népszavás összeállításából. 

A szállodások azért próbálnak lobbizni a szervizdíjért, mert szerintük ebből a pénzből lehetne többet fizetni az alkalmazottaknak, akik így talán nem mennének külföldre dolgozni. A Magyar Nemzetnek Várnai Zsuzsa, a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet ügyvezető elnöke elmondta: a szakszervezet már el is küldte a javaslatot támogató levelét a Magyar Turisztikai Ügynökségnek.

A Népszava viszont balatoni vendéglátósokat szólaltatott meg, akik ellenzik a javaslatot. Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, szállodatulajdonos szerint a kötelező szervizdíj nem lenne más, mint egyszeri kötelező áremelés. Úgy vélte, a további áfacsökkentés jobb megoldás lenne.

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai