hirdetés
hirdetés

A folyton változó járványügyi intézkedések legnagyobb vesztese a konferenciaturizmus

A belföldön utazók még érdeklődnek az utószezoni lehetőségek iránt, a konferenciaturizmus azonban szinte teljesen leállt a határzár hírére, áll a boon.hu összegző írásában.

hirdetés

Miskolc és környéke idegenforgalma az elmúlt három évben folyamatosan növekvő piacot jelentett. A sikertörténet idén, úgy tűnik, megszakad. A nyaralási szezon még telt házakat hozott a szállás­adóknál, de az ősszel elmaradó nagyrendezvények, majd a kormány határzár-bejelentésének hatása nyomán rendre elmaradnak a bevételek. Szendrei Mihálytól, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnökétől a hírportál megtudta, a cégek és az állami intézmények folyamatosan mondják le a rendezvényeiket a járványveszélyre hivatkozva, noha a belföldi utazásokra nincsenek korlátozó intézkedések.

"Azt tapasztaljuk, nem igazán a fertőzésveszélytől függ, szervez-e most valaki rendezvényt, hanem a közhangulattól, amiben nem látni az észszerűséget és a logikát. A döntéseket most az emberek félelme és pánikhangulata vezérli, ami kimondottan káros a turizmusra nézve", mondja a megkérdezett.

A teljes cikk itt olvasható el.

 

 

(forrás: Boon.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!