hirdetés
hirdetés

A magyar Mikulásnak is betett a covid

Nemcsak híres finn rokonának. Mikulásfalva  november második felében megnyitja kapuit a gyerekek előtt, azonban a koronavírus-járvány miatt a teljes ez év végi programsorozat elmarad.

hirdetés

Idehaza a Mikulás Fejér megyében lakik, mégpedig a 1400-as lélekszámú mezőföldi településen, Nagykarácsonyban, azaz Mikulásfalván. A hagyományos ünnepi decemberi programsorozatba az idén azonban közbeszólt a járvány, adja hírül a feol.hu portál.

A Mikulásház 1995-ben nyitotta meg kapuit, országos ismertséget az adott a falunak, hogy a karácsonyi ünnepek előtt különleges ünnepi képeslapot lehet küldeni, amelyet az alkalomra szóló postai bélyegzővel érvényesít a postahivatal.

A nagykarácsonyi Mikulás-ház népszerűsége folyamatosan nőtt, és a hozzá kapcsolódó egy hónapos programsorozat látogatottsága 2006-ra már elérte a 15 ezer főt. A projektet mára kibővítették, és fokozatosan Nagykarácsony lett a hazai Mikulás-levelezés központja. A gyerekek időközben azt is kiderítették, hogy a magyar Mikulásnak nem rénszarvasai, hanem dámvadjai vannak, továbbá, hogy kedvenc étele a nokedli pörkölttel.

Mikulásfalva minden évben az első adventi hétvége előtt, általában november második felében megnyitotta kapuit a gyerekek előtt, azonban a koronavírus-járvány, mint oly sok mindenbe, ebbe is beleszólt. A teljes ez év végi programsorozat elmarad: "Sajnálatos módon az idén nem nyitja meg kapuit Mikulásfalva, mondta el hírportál érdeklődésére Scheier Zsolt polgármester. Majd hozzátette, elmaradnak a színes programok, a változatos előadások, a Mikulás nem fogadja idén a gyerekeket. A rendkívüli járványügyi veszélyhelyzet miatt képviselő-testületünknek azt a döntést kellett meghozni, hogy az ünnepi decemberi projektet nem indíthatjuk útjára.

A faluvezető szavaiból az is kiderült, jövőre át kell gondolniuk az egész vállalkozást, új szemlélettel kell újratervezni Mikulásfalvát. 

Az még nem derült ki, hogy az ünnepi postai képeslapküldés menete hogyan alakul az idén.

A teljes cikk elolvasható: ITT

 

(forrás: feol.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai