hirdetés
hirdetés

Ásványbörze Budán

A MOM Sportban rendezik október 2-3-án. 2000 m2-en 100 kiállító várja a látogatókat a világ minden tájáról származó ásványokkal, fosszíliákkal, meteoritokkal, ásványi faragványokkal és dísztárgyakkal, valamint drágakövekkel és egyedi ékszerekkel.

hirdetés

A 11. Lelkes Ásványbörze elnevezésű program esetébena a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek az ismeretterjesztésre, a geológia tudományának népszerűsítésére. A felnőttek olyan izgalmas szakmai előadásokon vehetnek részt, mint például az Ásványok a Bibliában.

Az előadóterem ad helyet a 3D vetítésnek is, amelyen a résztvevők virtuális körsétát tehetnek a barlangok csodás és rejtett világában, gyönyörködhetnek a különleges képződményekben. Olyan helyekre is eljuthatnak, amelyeket elzártak a nagyközönség elől. A vetítéshez 3D szemüveget a szervezők a helyszínen biztosítanak. Az előadásokon és a 3D vetítésen való részvétel a belépőjeggyel ingyenes.

Az ásványbörze igazi családi program, amely a kicsiknek is hasznos elfoglaltságot kínál. Játszva tanulhatnak az ásványokról az interaktív játszóházban, ahol részt vehetnek érdekes kísérletekben, játékos feladványokat oldhatnak meg, és megismerkedhetnek az „Év ásványa” szavazás jelöltjeivel. A gyerekek számára igazi látványosság lesz a világító ásványok bemutatója, ahol az UV fényre reagáló ásványokban gyönyörködhetnek. Az interaktív játszóház programjain való részvétel belépőjeggyel ingyenes.

A MOM ásványbörzén kerül sor A Magyarhoni Földtani Társulat által meghirdetett „Év ásványa” és az „Év ősmaradványa” program döntőszavazására. A fotókiállítás keretében bemutatásra kerülő jelöltek közül a legtöbb szavazatot elnyerő ásvány és ősmaradvány kiemelt figyelmet kap majd 2022-ben.

A hatályos jogszabályoknak megfelelően a rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható.

Nyitva mindkét nap 10-től 19 óráig.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai