hirdetés

Az MVI kérdez, az Operatív Törzs válaszol

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) tájékoztatásért fordult az Operatív Törzshöz a 2020. szeptember 16-i miniszterelnöki bejelentéssel kapcsolatban.

hirdetés

Az MVI kérdése a 23 órakor történő zárásra, illetve az esküvők megtartásának lehetőségére és a maszkviselés új szabályaira vonatkozott.

pixabay.com
pixabay.com

A következő válasz érkezett az Operatív Törzstől: 

" A 431/2020 kormányrendelet értelmében:

 7. § (1) A vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével - a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel - tilos tartózkodni.

(2) A vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára megengedett a tartózkodás.

A lakodalom önmagában nem minősül zenés-táncos rendezvénynek.

Amennyiben a lakodalom vendéglátó üzletben kerül megrendezésre, abban az esetben 23.00 órakor véget kell érnie. Amennyiben nem vendéglátó üzletben kerül megrendezésre, akkor 23:00-kor nem kell elhagyni a helyszínt.

Továbbá ugyancsak a 431/2020 kormányrendelet értelmében:

 1. § (1) A hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles

b) – a  kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzlet (a továbbiakban: vendéglátó üzlet) vendégei kivételével – az  üzletben történő vásárlás, illetve az  üzletben történő munkavégzés során

Jelen jogszabály nem tesz különbséget a vendégek által látogatható én nem látogatható területek között, így a munkavállaló a munkavégzés teljes ideje alatt a vendéglátó egység teljes területén köteles maszkot hordani."

 

 

(forrás: MVI / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai