hirdetés
hirdetés

Egy napra főváros lett Orosháza

Orosháza egy napra az egészség, sport és a turizmus fővárosa volt.

hirdetés

Talán még nem volt olyan város, ahol egyszerre, egy napon annyi turizmushoz kapcsolható program került volna megrendezésre, mint Orosházán szeptember 27-én.

A Nagy Sportválasztó már előző nap elindította programjait, melynek második napja 27-ére esett. Több mint 20 fajta sportágat próbálhattak ki kicsik és nagyok ezen a napon. A Richter Egészségváros programsorozata – Gyűjts pontokat az Orosházi Kórházért! - egész napos szűrésekkel, előadásokkal, bábszínházi illetve egyéb zenés, táncos színpadi produkciókkal szórakoztatta a Főtéren Orosháza közönségét. Szűrtek, felvilágosítást adtak, tanácsoltak: orvosok, nővérkék, önkéntesek. Az összegyűjtött pontok a nap végén beváltásra kerültek és az orosháziak igazán büszkék lehetnek: a kórháznak mintegy 3,3 millió forintot gyűjtöttek össze, melyhez a Richter Gedeon Nyrt. 2 milliós alapadománya hozzáadódott.

Az Orosházi Kórháznak jól végződött a nap. De a turizmus sem hagyta magát: a Turizmus Világnapja alkalmából Gyopárosfürdőn ingyenes szauna-szeánszon és vízi tornán vehettek részt az érdeklődők…. és még mindig nem volt vége a napnak! Sötétedéskor a Főtér újból megpezsdült és az Itthon vagy! Szeretlek Magyarország keretében a Jövő Építők TDM Városmarketing Irodája, akik egyébként a többi program népszerűsítéséből is kivették részüket, esti meglepetést szerveztek. Danny Blue varázslatos fellépését az Orosháza fényei: fáklyák, kisebb máglyák és lampionok gyertyafénye követte. A főtéri szemlélődők segítségével több, mint 100 lampion került a Főtért körbevevő csatornák vizére, sok-sok kicsi pontként világítva, jelképezve az egyént és annak közösségformáló erejét.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!