hirdetés
hirdetés

Erdőlátogatási korlátozások léptek érvénybe

A természetbarát.hu összegyűjtötte az erdészeti igazgatóságok vadászatok miatt életbe léptetett aktuális korlátozásait.

hirdetés

Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény IX. fejezete "Az erdő látogatása" részben úgy rendelkezik, hogy

 • az erdőgazdálkodó átmenetileg korlátozhatja és feltételhez kötheti az erdő egyes részeinek látogatását, amennyiben az ott-tartózkodás

a) életet vagy testi épséget veszélyezteti, vagy
b) az egyes erdőgazdálkodási munkák végzését veszélyezteti vagy akadályozza.

 •  vadászat időtartamára a vadászatra jogosult az erdőgazdálkodó hozzájárulásával átmenetileg korlátozhatja az erdő egyes részeinek a látogatását.
 • az erdőgazdálkodó a megjelölt turistautat, a bejelentett lovaglóutat vagy a járműközlekedésre kijelölt utat érintő korlátozást köteles minden alkalommal az erdészeti hatóságnak előzetesen bejelenteni.
 • Az erdő látogatásának korlátozását a helyben szokásos módon kell kihirdetni, valamint figyelmeztető táblák kihelyezésével gondoskodni kell a megfelelő tájékoztatásról.

Ezek alapján 22 állami erdőgazdaság közül már életbe léptettek korlátozásokat.

 

 • A Biatorbágyról Pátyra vezető zöld háromszög turistajelzést érintő korlátozás van érvényben 2014. szeptember 1-31-ig. A Budakeszit Telkivel összekötő úttól délre az 1-es számú főútig kerítéssel körbezárt erdőterületen a gímszarvas bika vadászati szezon időtartama alatt van érvényben ateljes látogatási korlátozás.
 • Az Egererdő Zrt. értesíti a lakosságot, hogy szeptember 10-től október 10-ig üzemi vadászterületein intenzív vadászati tevékenységet folytat, így kérik, hogy délután 16 és reggel 9 óra közötti időszakokban ne tartózkodjanak az erdőterületen!
 • A Gemenc Zrt.  2014. szeptember 1-től szeptember 30-ig minden nap 15:00 és másnap reggel 09:00 között részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el.
 • A Somogyi Megyei Erdészeti és Faipari Gazdaság Zrt. 2014.szeptember 1. és szeptember 30. között - bizonyos területeken október 31-ig - erdőlátogatási tilalmat rendelt el! A látogatási tilalom részleteiről a helyi önkormányzatok hirdetőtábláin, az erdei utak mentén fellelhető táblákon, illetve a helyben gazdálkodó erdészeteknél tájékozódhatnak.
 • A Bakonyerdő Zrt. tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy  szeptember 5 - 30. közöttvadászterületein intenzív vadászati tevékenységet folytat. A balesetveszély elkerülése érdekében kéri, hogy a fenti időszakban 16 óra és másnap reggel 9 óra között az erdőlátogatást kerüljék a vagyonkezelésében és vadászati jogosultságában lévő erdőterületeken.
 • A Vértesi Erdő Zrt. 2014. szeptember 10. - október 10. közötti időszakban, naponta délután 16.00 és másnap reggel 09.00 óra között tilos az erdőben tartózkodni, illetve közlekedni a parkerdők, arborétumok, és az Országos Kéktúra útvonalának kivételével.
 • 2014. szeptember 1. és október 10. között erdőlátogatási tilalom lép életbe a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vadászterületének a képen megjelölt részén. Az Országos Kéktúra érintett szakasza továbbra is járható lesz.
 • A HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt. közölte, hogy 2014. augusztus 20-tól december 31-ig délután 15 órától reggel 9 óráig az erdőterületet látogatni tilos.

 

(forrás: termeszetbarat.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk