Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Idén a Gin Market új helyszínen, a Budapest Gardenben már kulturális és gasztro fesztivállá alakulva 100 féle ginnel és 20 féle rummal várja a vendégeit június 13-14 között.

Magyarország egyik legnépszerűbb gin fesztiválja a legújabb trendekhez igazodva rendhagyó módon széles alkoholmentes választékkal is készül. A szervezők szerint ugyanis évről évre többen keresik a mentes italokat, koktélokat. Akár vezetés, tudatos életmód vagy egészségügyi okok állnak a háttérben, a fesztiválon figyelnek arra, hogy a vendégek kompromisszumok nélkül élvezhessék a rendezvényt, és bátran végigkóstolhassanak akár többféle italt is.


Fotó: Gin Market

„Szerencsére egyre több nemzetközi gyártó felismerte már, hogy az alkoholmentes verzióknak is van piaca. A sofőrök, sportolók, kismamák mellett sokan szimplán életmódbeli okokból választják a mentes italokat, ráadásul a most huszonéves generáció tagjainál is nagyon népszerű trend. A szélesedő piacnak hála az ízek tekintetében folyamatosak a fejlesztések, a kísérletezés. A fesztiválon egy hazai készítésű 0.0 százalékos gin is debütál, így ezzel együtt több, mint egy tucat „gint” kóstolhatnak végig azok, akik nyitottak erre az újdonságra. A széles választék azt is lehetővé teszi, hogy a legtöbb koktélt mentes verzióban is elkészíthessük" – mondta el Viszkei Ágnes a Gin Market társtulajdonosa és főszervezője.

A mentes opciók mellett a fesztivál nem hazudtolja meg magát: több, közel 100 féle gin és az ezekből készült koktélvariáció várja az ital rajongóit.

Emellett a fesztivál vendégpárlata a rum, amely a töretlenül népszerű gin mellett egyre nagyobb közönségkedvencé vált az elmúlt években. A rumos standokon 20 különleges variációt kóstolhatnak végig a fűszeres, édes és érlelt karakterek kedvelői.

A rendezvénytől megszokott módon széles gasztro – többek között glutén és laktózmentes – kínálatra, és kiemelt zenei fellépőkre is számíthatnak a vendégek.

A Gin Market ideje alatt egy különleges szoborkiállítás is helyet kap a Budapest Gardenben: a vendégek Bódi Liza kreatív alkotóművész vasból, fából és betonból készült készült szobrait is megnézhetik június 13-14. között.


Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.