Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Idén a Gin Market új helyszínen, a Budapest Gardenben már kulturális és gasztro fesztivállá alakulva 100 féle ginnel és 20 féle rummal várja a vendégeit június 13-14 között.

Magyarország egyik legnépszerűbb gin fesztiválja a legújabb trendekhez igazodva rendhagyó módon széles alkoholmentes választékkal is készül. A szervezők szerint ugyanis évről évre többen keresik a mentes italokat, koktélokat. Akár vezetés, tudatos életmód vagy egészségügyi okok állnak a háttérben, a fesztiválon figyelnek arra, hogy a vendégek kompromisszumok nélkül élvezhessék a rendezvényt, és bátran végigkóstolhassanak akár többféle italt is.


Fotó: Gin Market

„Szerencsére egyre több nemzetközi gyártó felismerte már, hogy az alkoholmentes verzióknak is van piaca. A sofőrök, sportolók, kismamák mellett sokan szimplán életmódbeli okokból választják a mentes italokat, ráadásul a most huszonéves generáció tagjainál is nagyon népszerű trend. A szélesedő piacnak hála az ízek tekintetében folyamatosak a fejlesztések, a kísérletezés. A fesztiválon egy hazai készítésű 0.0 százalékos gin is debütál, így ezzel együtt több, mint egy tucat „gint” kóstolhatnak végig azok, akik nyitottak erre az újdonságra. A széles választék azt is lehetővé teszi, hogy a legtöbb koktélt mentes verzióban is elkészíthessük" – mondta el Viszkei Ágnes a Gin Market társtulajdonosa és főszervezője.

A mentes opciók mellett a fesztivál nem hazudtolja meg magát: több, közel 100 féle gin és az ezekből készült koktélvariáció várja az ital rajongóit.

Emellett a fesztivál vendégpárlata a rum, amely a töretlenül népszerű gin mellett egyre nagyobb közönségkedvencé vált az elmúlt években. A rumos standokon 20 különleges variációt kóstolhatnak végig a fűszeres, édes és érlelt karakterek kedvelői.

A rendezvénytől megszokott módon széles gasztro – többek között glutén és laktózmentes – kínálatra, és kiemelt zenei fellépőkre is számíthatnak a vendégek.

A Gin Market ideje alatt egy különleges szoborkiállítás is helyet kap a Budapest Gardenben: a vendégek Bódi Liza kreatív alkotóművész vasból, fából és betonból készült készült szobrait is megnézhetik június 13-14. között.


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.