Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Idén a Gin Market új helyszínen, a Budapest Gardenben már kulturális és gasztro fesztivállá alakulva 100 féle ginnel és 20 féle rummal várja a vendégeit június 13-14 között.

Magyarország egyik legnépszerűbb gin fesztiválja a legújabb trendekhez igazodva rendhagyó módon széles alkoholmentes választékkal is készül. A szervezők szerint ugyanis évről évre többen keresik a mentes italokat, koktélokat. Akár vezetés, tudatos életmód vagy egészségügyi okok állnak a háttérben, a fesztiválon figyelnek arra, hogy a vendégek kompromisszumok nélkül élvezhessék a rendezvényt, és bátran végigkóstolhassanak akár többféle italt is.


Fotó: Gin Market

„Szerencsére egyre több nemzetközi gyártó felismerte már, hogy az alkoholmentes verzióknak is van piaca. A sofőrök, sportolók, kismamák mellett sokan szimplán életmódbeli okokból választják a mentes italokat, ráadásul a most huszonéves generáció tagjainál is nagyon népszerű trend. A szélesedő piacnak hála az ízek tekintetében folyamatosak a fejlesztések, a kísérletezés. A fesztiválon egy hazai készítésű 0.0 százalékos gin is debütál, így ezzel együtt több, mint egy tucat „gint” kóstolhatnak végig azok, akik nyitottak erre az újdonságra. A széles választék azt is lehetővé teszi, hogy a legtöbb koktélt mentes verzióban is elkészíthessük" – mondta el Viszkei Ágnes a Gin Market társtulajdonosa és főszervezője.

A mentes opciók mellett a fesztivál nem hazudtolja meg magát: több, közel 100 féle gin és az ezekből készült koktélvariáció várja az ital rajongóit.

Emellett a fesztivál vendégpárlata a rum, amely a töretlenül népszerű gin mellett egyre nagyobb közönségkedvencé vált az elmúlt években. A rumos standokon 20 különleges variációt kóstolhatnak végig a fűszeres, édes és érlelt karakterek kedvelői.

A rendezvénytől megszokott módon széles gasztro – többek között glutén és laktózmentes – kínálatra, és kiemelt zenei fellépőkre is számíthatnak a vendégek.

A Gin Market ideje alatt egy különleges szoborkiállítás is helyet kap a Budapest Gardenben: a vendégek Bódi Liza kreatív alkotóművész vasból, fából és betonból készült készült szobrait is megnézhetik június 13-14. között.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.