Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Idén a Gin Market új helyszínen, a Budapest Gardenben már kulturális és gasztro fesztivállá alakulva 100 féle ginnel és 20 féle rummal várja a vendégeit június 13-14 között.

Magyarország egyik legnépszerűbb gin fesztiválja a legújabb trendekhez igazodva rendhagyó módon széles alkoholmentes választékkal is készül. A szervezők szerint ugyanis évről évre többen keresik a mentes italokat, koktélokat. Akár vezetés, tudatos életmód vagy egészségügyi okok állnak a háttérben, a fesztiválon figyelnek arra, hogy a vendégek kompromisszumok nélkül élvezhessék a rendezvényt, és bátran végigkóstolhassanak akár többféle italt is.


Fotó: Gin Market

„Szerencsére egyre több nemzetközi gyártó felismerte már, hogy az alkoholmentes verzióknak is van piaca. A sofőrök, sportolók, kismamák mellett sokan szimplán életmódbeli okokból választják a mentes italokat, ráadásul a most huszonéves generáció tagjainál is nagyon népszerű trend. A szélesedő piacnak hála az ízek tekintetében folyamatosak a fejlesztések, a kísérletezés. A fesztiválon egy hazai készítésű 0.0 százalékos gin is debütál, így ezzel együtt több, mint egy tucat „gint” kóstolhatnak végig azok, akik nyitottak erre az újdonságra. A széles választék azt is lehetővé teszi, hogy a legtöbb koktélt mentes verzióban is elkészíthessük" – mondta el Viszkei Ágnes a Gin Market társtulajdonosa és főszervezője.

A mentes opciók mellett a fesztivál nem hazudtolja meg magát: több, közel 100 féle gin és az ezekből készült koktélvariáció várja az ital rajongóit.

Emellett a fesztivál vendégpárlata a rum, amely a töretlenül népszerű gin mellett egyre nagyobb közönségkedvencé vált az elmúlt években. A rumos standokon 20 különleges variációt kóstolhatnak végig a fűszeres, édes és érlelt karakterek kedvelői.

A rendezvénytől megszokott módon széles gasztro – többek között glutén és laktózmentes – kínálatra, és kiemelt zenei fellépőkre is számíthatnak a vendégek.

A Gin Market ideje alatt egy különleges szoborkiállítás is helyet kap a Budapest Gardenben: a vendégek Bódi Liza kreatív alkotóművész vasból, fából és betonból készült készült szobrait is megnézhetik június 13-14. között.


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.