hirdetés
hirdetés

Feltalálók, csillagok, koncertek

Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényéhez, az immár 20. alkalommal megrendezett Múzeumok Éjszakájához a Millenáris is csatlakozik - – az Álmok Álmodói 20 kiállításhoz kapcsolódva.

hirdetés

Szombaton 17 órától Zichó Viktor mesél arról, milyen volt fekvőbiciklivel Kőrösi Csoma Sándor nyomába eredni, Budapesttől egészen Darjeelingig.

A Svábhegyi Csillagvizsgáló a Normafáról erre az alkalomra a Millenárisra költözteti interaktív csillagászati élménystandját, ahol többek között meteoritsimogató, a Naprendszer plüssbolygós modellje várják a látogatókat. Az esti sötétségben távcsöves égboltmegfigyelésen és lézeres csillagképtúrán vehetnek részt a távoli égitestekre kíváncsi látogatók. 

Forrás: alamy.de
Forrás: alamy.de
 

Közben 19 órától a Zenélő Budapest programsorozat vendégjátékaként a Leggiero Szaxofon Kvartett ad koncertet a Millenáris Nagycsarnokában. Az egész hétvégén zajló Székely Fesztiválon már 14 órától kóstolhatják a vendégek Ménes-hegyalja történelmi borvidékének kiváló tételeit, megismerheti Maros megye látnivalóit, a zenés-táncos programok között pedig igazi csodaportékákat szerezhet be a kézművesek vásárán. 

A Múzeumok Éjszakáján a közel 600 világraszóló magyart és találmányaikat 6000 négyzetméteren bemutató Álmok Álmodói 20 kiállítás is egészen éjfélig látogatható. Emellett többek között VR-szemüveg segítségével sétálhatunk a Marson és megismerhetjük a magyarok hozzájárulását az űrkutatáshoz, de az orvostudomány, az autók vagy a földrajzi felfedezések iránt érdeklődők is találnak maguknak bőven programot a több mint másfél kilométeres belső túraútvonalon. 

(forrás: positiveadamsky.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk