A napokban összeült a szakmai zsűri, hogy értékelje az első ízben megrendezett Gastro Design pályázatra beadott pályaműveket. Közel 82 pályázat érkezett be a felhívásra az ország minden részéből Debrecentől Szegedig, Budapesttől Pécsig.
A Gastro Design versenyt meghirdető Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap célja a versenykiírással az volt, hogy megtalálja a legjobb egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátó-ipari kommunikációt és márkamegjelenést.
Reklámpiaci és vendéglátó-ipari szakemberekből álló, kilenctagú szakértő zsűri bírálta el a pályázatokat, ugyanakkor a nagyközönség szavazatai alapján különdíj is jár a legjobbaknak. A zsűri a beérkezett pályaművek túlnyomó többségét színvonalasnak, igényesnek minősítette, így nem véletlen, hogy a döntőbe jutott versenyművek listáján 30 pályázat szerepel. A shortlistra került pályázók mindegyike elismerő oklevélben részesül, és közülük kerülnek majd ki a díjazottak is. A végeredményt szeptember 26-án az ünnepélyes díjátadón hozzák nyilvánosságra a szervezők.
Összesen 6 kategóriában várták a szervezők a nevezéseket, több esetben szétválasztva a kisebb és nagyobb kapacitású vendéglátóhelyeket.
A zsűri tagjai voltak:
– Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató
– Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
– László Árpád, Robinson Étterem, tulajdonos
– Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos
– Mészáros Marianna, Danubius Hotels Nyrt., hirdetési és pr-menedzser
– Pyka Zsolt, Városi Tájkép Csoport, forma- és tájépítő iparművész
– Ráday Dávid, Hello Woods
– Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
– Vágó Ágnes, Vendég & Hotel, felelős szerkesztő
És most következzenek a zsűri döntése alapján a döntőbe került pályaművek:
ÉTLAP- ÉS ITALLAPDESIGN
Fruccola Míves Kft.
La Perle Noire restaurant & lounge Sysgastro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT 40 fő alatt
Funky Pho logó Funky Pho Kft.
Delizia Gourmet & More AG Gourmet Kft.
Hotel Glorius Makó grafikai arculata IJ. Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság
LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT 40 fő felett
TERMINAL Étterem és Bár arculat Pakor-Gasztronómiai Kft.
Halasi Zoltán és Rudits Károly - LouLou arculat Art Force Design Kft.
Marriott Hotel Pepper's arculat UP Hungary Kft.
Akvárium arculat Akvárium Klub Kft.
Mazel Tov – Akácfa utca 47. Go&RUINvestment2000 Kft.
VENDÉGLÁTÓIPARI KIEGÉSZÍTŐK
Szent András Sőrfőzde Sörözőjének vendéglátóipari kiegészítői Agro-Flott Kft.
DiVino Borbár Gozsdu udvar DVN Borbár Kft.
Bagetellini by Villa Bagatelle duplaW Kft.
WEBOLDAL ÉS MOBILOLDAL DESIGN ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁG
ARAZ Étterem - 2014-es új webdesign ZeinaHotel Szolgáltató Kft.
Legelő Salátabár Legelő Kft.
LouLou Honlap PLP-Vár Kft.
Akvárium új weboldal Akvárium Klub Kft.
VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR 40 fő alatt
Bazár Hostel Bazár Hostel Kft.
Delizia Gourmet & More AG Gourmet Kft.
VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR 40 fő felett
Malom Bisztró Chill Zone Catering Kft.
Buddha-Bar Restaurant, Bar &Lounge Mellow Mood
TERMINAL Étterem és Bár - Belső tér Pakor-Gasztronómiai Kft.
LouLou Enteriőr PLP-Vár Kft.
Kocka Bár & Grill Mokoloko Kft.
Loft a tavon - Robinson étterem Euro-Profi Kft Robinson Étterem
Gál Tibor FUZIO - Pincebár és bikavér múzeum Agria Vino 2010 Kft.
FILO BAR FILO-FOOD DRINK KFT.
VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT TÉR
ARAZ belső terasz design ZeinaHotel Szolgáltató Kft.
The Bigfish Seafoodbistro Fish &Friends Kft.
Café Alibi LAOS Kft.
Mazel Tov – Akácfa utca 47. Go&RUINvestment2000 Kft.
A Gastro Design verseny közönségszavazásán a nagyközönség fotóit versenyeztek kedvenc éttermeikről, kerthelyiségeikről, étlapjaikról. A szeptember 15-i zsűrizést követően lezárult az Instagramon indított közönségszavazás is.
A beküldött hashtagek alapján az első Gastro Design versenyen két közönségdíjast is hirdethetünk: egyikük a Központ Bisztró - Gasztronómiai élmény Újpest szívében,p: Központ bisztró, másrészt a FILO BAR, FILO-FOOD DRINK nevezése.
Ők már biztosan számíthatnak elismerésre, de szeptember 26-án kiderül, kié a legszebb arculat, a legegyedibb étlap, a legkreatívabb kiegészítők és ki nyerte el az ország legszebb éttermének járó címet.