Kihirdették a Gastro Design verseny döntőseit

A nyolcvankét beérkezett pályamű közül 30-at juttatott a döntőbe a szakmai zsűri a Gastro Design pályázaton.

A napokban összeült a szakmai zsűri, hogy értékelje az első ízben megrendezett Gastro Design pályázatra beadott pályaműveket. Közel 82 pályázat érkezett be a felhívásra az ország minden részéből Debrecentől Szegedig, Budapesttől Pécsig.

A Gastro Design versenyt meghirdető Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap célja a versenykiírással az volt, hogy megtalálja a legjobb egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátó-ipari kommunikációt és márkamegjelenést.

Reklámpiaci és vendéglátó-ipari szakemberekből álló, kilenctagú szakértő zsűri bírálta el a pályázatokat, ugyanakkor a nagyközönség szavazatai alapján különdíj is jár a legjobbaknak. A zsűri a beérkezett pályaművek túlnyomó többségét színvonalasnak, igényesnek minősítette, így nem véletlen, hogy a döntőbe jutott versenyművek listáján 30 pályázat szerepel. A shortlistra került pályázók mindegyike elismerő oklevélben részesül, és közülük kerülnek majd ki a díjazottak is. A végeredményt szeptember 26-án az ünnepélyes díjátadón hozzák nyilvánosságra a szervezők.

Összesen 6 kategóriában várták a szervezők a nevezéseket, több esetben szétválasztva a kisebb és nagyobb kapacitású vendéglátóhelyeket.

A zsűri tagjai voltak:

– Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató

– Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető

– László Árpád, Robinson Étterem, tulajdonos

– Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos

– Mészáros Marianna, Danubius Hotels Nyrt., hirdetési és pr-menedzser

– Pyka Zsolt, Városi Tájkép Csoport, forma- és tájépítő iparművész

– Ráday Dávid, Hello Woods

– Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő

– Vágó Ágnes, Vendég & Hotel, felelős szerkesztő

 

És most következzenek a zsűri döntése alapján a döntőbe került pályaművek:

 

ÉTLAP- ÉS ITALLAPDESIGN

Fruccola Míves Kft.

La Perle Noire restaurant & lounge Sysgastro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 

LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT 40 fő alatt

Funky Pho logó Funky Pho Kft.

Delizia Gourmet & More AG Gourmet Kft.

Hotel Glorius Makó grafikai arculata IJ. Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság

 

LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT 40 fő felett

TERMINAL Étterem és Bár arculat Pakor-Gasztronómiai Kft.

Halasi Zoltán és Rudits Károly - LouLou arculat Art Force Design Kft.

Marriott Hotel Pepper's arculat UP Hungary Kft.

Akvárium arculat Akvárium Klub Kft.

Mazel Tov – Akácfa utca 47. Go&RUINvestment2000 Kft.

 

VENDÉGLÁTÓIPARI KIEGÉSZÍTŐK

Szent András Sőrfőzde Sörözőjének vendéglátóipari kiegészítői Agro-Flott Kft.

DiVino Borbár Gozsdu udvar DVN Borbár Kft.

Bagetellini by Villa Bagatelle duplaW Kft.

 

WEBOLDAL ÉS MOBILOLDAL DESIGN ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁG

ARAZ Étterem - 2014-es új webdesign ZeinaHotel Szolgáltató Kft.

Legelő Salátabár Legelő Kft.

LouLou Honlap PLP-Vár Kft.

Akvárium új weboldal Akvárium Klub Kft.

 

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR 40 fő alatt

Bazár Hostel Bazár Hostel Kft.

Delizia Gourmet & More AG Gourmet Kft.

 

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR 40 fő felett

Malom Bisztró Chill Zone Catering Kft.

Buddha-Bar Restaurant, Bar &Lounge Mellow Mood

TERMINAL Étterem és Bár - Belső tér Pakor-Gasztronómiai Kft.

LouLou Enteriőr PLP-Vár Kft.

Kocka Bár & Grill Mokoloko Kft.

Loft a tavon - Robinson étterem Euro-Profi Kft Robinson Étterem

Gál Tibor FUZIO - Pincebár és bikavér múzeum Agria Vino 2010 Kft.

FILO BAR FILO-FOOD DRINK KFT.

 

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT TÉR

ARAZ belső terasz design ZeinaHotel Szolgáltató Kft.

The Bigfish Seafoodbistro Fish &Friends Kft.

Café Alibi LAOS Kft.

Mazel Tov – Akácfa utca 47. Go&RUINvestment2000 Kft.

A Gastro Design verseny közönségszavazásán a nagyközönség fotóit versenyeztek kedvenc éttermeikről, kerthelyiségeikről, étlapjaikról. A szeptember 15-i zsűrizést követően lezárult az Instagramon indított közönségszavazás is.

A beküldött hashtagek alapján az első Gastro Design versenyen két közönségdíjast is hirdethetünk: egyikük a Központ Bisztró - Gasztronómiai élmény Újpest szívében,p: Központ bisztró, másrészt a FILO BAR, FILO-FOOD DRINK nevezése.

Ők már biztosan számíthatnak elismerésre, de szeptember 26-án kiderül, kié a legszebb arculat, a legegyedibb étlap, a legkreatívabb kiegészítők és ki nyerte el az ország legszebb éttermének járó címet.


A mátrai erdő mélyén rejtőző vendégházat díjazott az Alvásszövetség

A mátrai erdő mélyén rejtőző vendégházat díjazott az Alvásszövetség 

Először kapott egy vendégház Alvásbarát Kiválóság Díjat.
Ilyenek a foglalási előrejelzések a március 15-i hétvégére

Ilyenek a foglalási előrejelzések a március 15-i hétvégére 

A nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz a hétvégén a belföldi utazás is.
Petit Bois Füred: nagypolgári nyaraló volt, elegáns butikhotel lett

Petit Bois Füred: nagypolgári nyaraló volt, elegáns butikhotel lett 

Balatonfüred egyik ikonikus épülete, az egykori Rodostó-villa, Petit Bois Füred néven új életre kelt.
A nemzetközi szállodalánc Európa-szerte egyre hangsúlyosabban van jelen

A nemzetközi szállodalánc Európa-szerte egyre hangsúlyosabban van jelen 

A Novotel számos új európai egységét nyitja 2025-ben. Mutatjuk, hol milyen házat nyit a nemzetközi szállodalánc.
1300 éves a világ legrégebbi szállodája

1300 éves a világ legrégebbi szállodája 

Japánban található a világ legrégebbi szállodája, amely a mai napig működik: ez a Nishiyama Onsen Keiunkan, amelyet 705-ben alapítottak.
Vezérigazgató-váltás a szántódi gyerekhotelben

Vezérigazgató-váltás a szántódi gyerekhotelben 

Új vezérigazgató érkezett a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton élére. A szakember Peter Knollt váltja ebben a pozícióban.
Nőnap: ide utaznak a márciusi hétvégézők

Nőnap: ide utaznak a márciusi hétvégézők 

A nőnap és a sok napsütéssel beköszönő március meghozta az utazási kedvet a tavasz első hétvégéjére.
Hotelcsalót csíptek el Németországban

Hotelcsalót csíptek el Németországban 

A düsseldorfi nő legalább száz alkalommal szállt meg szállodákban fizetés nélkül.
Megvan, mikor kezdődhet a Körszálló átépítése

Megvan, mikor kezdődhet a Körszálló átépítése 

És az is kiderült, mi lesz az egykori hotelből.
Jó reggelit!

Jó reggelit! 

Új gasztrokoncepció a Danubius Hotels-nél: minőség, fenntarthatóság és vendégfókusz a középpontban. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.