hirdetés

Középpontban az immunerősítés

Az elmúlt hónapok nem kedveztek a szállodaipar forgalmának. A koronavírus járvány negatív hatásairól már többször írtunk, most inkább az egyik pozitív következményére fókuszálunk: a közeljövőben várhatóan az immunrendszer erősítése nagyobb hangsúlyt kap, mint korábban. Az alábbiakban természetesen nem vesszük végig az összes immunerősítéshez használható eszközt, csak a wellness-fitness palettáról választottunk ki néhány rendhagyó darabot. 

hirdetés

Jelenleg nem működhetnek a szállodák wellness részlegei vagy a fitnesztermek, habár ezek legfőbb célja éppen az egészség megőrzése lenne. Alábbi összeállításunkban foglalkozunk azzal, hogyan viselik a szállodák a szigorításokat, valamint bemutatunk néhány különleges, poszt-covid időszak biztonsági és higiéniai követelményeinek is megfelelő, egyedül vagy párban igénybe vehető szolgáltatást, amelyek még egy dologban egyeznek: hatásuk immunerősítő.

Gyógyító só

Antal Bernadett a Laroba Wellness Hotel menedzsere elmondta: a járvány előtt újították fel a szállodát: került egy 6 fős jacuzzi a napozóteraszra, kialakítottak (még) egy privát wellness részt, ahol a párok elkülönülve tudnak kikapcsolódni. Ezeket a járvány elmúltával (vagy a korlátozások enyhítésével) tudják “kamatoztatni”. Az immunerősítő - egészségmegőrző szolgáltatásaik várhatóan újra népszerűek lesznek. Az infra-finnszauna vagy aromaterápiás gőzfürdő, a jacuzzi medence mellett van parajdi sótéglákkal kirakott sókamra, sópezsgőfürdő is, ami különösen érdekes lehet a poszt –covid időkben, ugyanis immunerősítő hatású és a többi között megfázásos és vírusos betegségek megelőzésére és utókezelésére is alkalmas. A 84 féle ásványi anyag, nyomelem a fürdés során, a bőrön keresztül ellátja, feltölti szervezetet ásványi anyaggal, nyomelemmel. A pezsgő funkció által keletkezett buborékok, a légutakon keresztül a fürdőzök számára a sóbarlang gyógyító légkörét biztosítja. A parajdi sófürdő segít a test méregtelenítő, öngyógyító folyamatait beindítani, elősegíti a sejtek regenerálódását, emellett fokozza a nyirok- és vérkeringést, így a szövetekben felhalmozódott salakanyagok is gyorsabban távoznak testből. A honlapuk tanúsága szerint egy 30 perces sófürdő salaktalanító hatása megfelel egy három napos böjtnek.

Hideg és fény

Müller-Pápai Zsuzsa a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior stratégiai igazgatója elmondta, a szállodában orvosi konzultáció után egyéni kezelést, szükség esetén immunerősítő kúrát is tudnak javasolni a vendégeknek. A hagyományos wellness szolgáltatások közül kiemelkedik a krioszauna, azaz jégszauna. Az egész testre irányuló hidegterápiás kezelés alatt mínusz 150-170 °C-os hőmérsékleten tölt 1-3 percet a vendég. A száraz hideg a gyulladások kezelésében, a fájdalomcsillapításban és a zsírégetésben és az immunerősítésben is rendkívül hatékony.

A másik –nem hagyományos- immunerősítő szolgáltatásuk a magyar fejlesztésű Sensolite. Ez egy sejtműködést regeneráló, polarizált-fényterápiás rendszer, mely jelentős mértékben serkenti a szervezet öngyógyító képességét, javítja a koncentráló képességet, serkenti az agy vér-és oxigén ellátását.

Izolált relaxáció

Bízunk benne, hogy januárban már lesz értelme nyitni, mi készen fogunk állni rá, de elképzelhető, hogy csak februárban, még inkább márciusban érkeznek majd többen - véli a vezérigazgató. A biztonság felértékelődésével nagyobb lehet a szerepe a kirándulási- vagy kerékpározási lehetőségeknek, a wellness programok közül pedig az izolált, egyszemélyes szolgáltatások kaphatnak hangsúlyt. Ilyen lehet az Alfaszféra, amely egy különlegesen kialakított élményszoba, ahol az Alfaágyban különböző programok segítségével, alfa tudatállapotban lehet közelebb kerülni az egyensúlyi állapothoz. A Lebegő kabin pedig a tengeri lebegés élményét biztosítja, miközben a szervezet mentesül a gravitáció testünkre kifejtett hatása alól. Az izomzat, és az ízületek tehermentessé válnak, teljesen ellazulnak, a kabin pedig kizárja a zavaró hangokat. 

Nem csak a wellnesst érinti

 A wellnessek mellett a fitnesztermek is bezárásra kényszerültek, holott mindkettő célja az egészségmegőrzés, amihez sokféle eszközt tudnak biztosítani. A budai Slimxfitt Szépvölgyi studió tulajdonosa, Szalai Tünde elmondta, a járványhelyzet kialakulása után nem volt jellemző, hogy a vendégeik jobban fókuszáltak volna az olyan eszközök használatára, ahol izoláltan töltik az időt.

A teremben több csúcskategóriás –a szervezetük ellenállóképességét segítő- gép van, amelyek nem a hagyományos teremkellékek. Ilyen a szén-dioxid fürdőt biztosító CardioLounge, amivel egyszerre végezhető a szöveti keringés fokozása és méregtelenítés. Ez olyan, mint egy mofetta (földrajzi kötöttség nélkül): a bőrön keresztül felszívódó szén-dioxid gáz javítja a bőr hajszálereinek keringését. A kezelés általánosan serkenti szöveteink véráramlását ezáltal az immunsejtek, vitaminok és egyéb hasznos tápanyagok számára elérhetővé válnak korábban gyér vérellátású területek is. Fokozza a vénás vér- és a nyirok-visszaáramlását, javítja a végtagok keringését, mindemellett a belső szervek erei, a többi között a veseartériák kitágulnak, és a vizelet-kiválasztás is megnő.

Az infrabicikli is erősíti az immunrendszert: a sport, az infraszauna és a vákuum hármasa együtt éri el a jótékony hatást. Hat a nyirokrendszerre, fokozza az anyagcserét és a méregtelenítést. Az Ultratone Futura Ultra Pro gép pedig elektromos impulzusokat juttat a szervezet mélyebb rétegeibe. Ezek segítik a sejtek fiatalítását, salaktalanítását, hasznosak alakformálás, rehabilitáció és az immunerősítés szempontjából is.

A szolgáltatók várják már a szigorítások enyhítését, miközben a korábbinál magasabb fokú higiéniával, gyakoribb (és néhol modernebb) fertőtlenítéssel, a távolságtartás lehetőségének megteremtésével, egyszóval nagyobb biztonsággal készülnek a poszt-covid időszakra. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?

Kiadónk társoldalai