hirdetés
hirdetés

Mégis folytatódik a légiutas-kísérő képzés Budapesten

Bár az OKJ-s képzések sorából kikerült a légiutas-kísérő tanfolyam, a budapesti SZÁMALK Szakközépiskola továbbra is megszervezi a képzést.

hirdetés

Ahogy arról áprilisban beszámoltunk, az elmúlt időszakban kikerült az Országos Képzési Jegyzékben szereplő képzések sorából a légiutas-kísérő tanfolyam. A fenti döntés értelmében iskolarendszerű keretek között, állami támogatással jelenleg nem indítható a képzés. Emiatt több helyen, például a székesfehérvári Comenius iskolában is leállt a képzés.

A változások ellenére a budapesti SZÁMALK-Szalézi Szakközépiskola felnőttképzés keretében továbbra is szervez légiutas-kísérő képzést, melyen az elmúlt években több csoport végzett sikeresen.

A 2015 áprilisában végzett Légiutas-kísérő csoport
A 2015 áprilisában végzett Légiutas-kísérő csoport

Jelenleg a kurzus hat hónapos, és maximálisan gyakorlatorientált. Az alapozó képzés Budapesten történik heti 5 órában, melyet irányított otthoni tanulás egészít ki az Austrian Airlines által biztosított kézikönyvek felhasználásával. A gyakorlati képzést az Austrian Airlines képzőközpontjában (Bécs, Schwechat) kapják meg a képzésben résztvevők.

A jelentkezőknek felvételi követelmény a középszintű angol nyelvtudás és repülés-egészségügyi alkalmasság, melyet a Repülés-egészségügyi Központ szakrendelésén lehet megszerezni.

A képzés végeztével az osztrák légitársaság által kiállított és a teljes EU-ban elfogadott szakszolgálati bizonyítványt kapnak a sikeresen vizsgázók, melynek birtokában bárhol Európában légiutas-kísérő munkát vállalhatnak.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk