Megnyílt a Hard Rock Hotel Budapest

A brand első közép-európai szállodájaként. Az 1971-ben alapított Hard Rock International 68 országban, közel 250 helyszínen van jelen, amelybe beletartoznak a Hard Rock Cafe®-k, hotelek, kaszinók és Rock Shopok® is.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Nagymező utcában található 5 csillagos szálloda koncepciója, hogy igazi lifestyle hotelként teljes zenei és vizuális élményt nyújtson vendégeinek, néhány lépésre a pesti Broadway színes világától. 

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy sikerünkre építve az elmúlt időszakban számos hotelt megnyithattunk Európában” – mondta Jon Lucas, a Hard Rock International operatív igazgatója. „A Hard Rock Hotel Budapest csodásan illeszkedik ebbe a sokszínű városba, amely gazdag történelemmel, építészeti stílusjegyekkel, egyedi konyhaművészettel és modern éjszakai élettel rendelkezik.”

Sztárok ikonikus tárgyaival tele

A budapesti szálloda büszkesége a több mint 50, a zene- és szórakoztatóipar legnagyobbjaihoz kötődő, világsztárok személyes tárgyaiból álló gyűjtemény: például Prince élénk lila műszőrme kabátja, Beyoncé egyik fekete flitteres ruhája, Freddy Mercury kézzel írt levele, John Lennon jegyzetfüzete, Katy Perry fellépőruhája vagy Madonna gimnáziumi évkönyve mind megtalálható a szálloda lobbijában és emeleti folyosóin.

Az úgynevezett „memorabilia” kollekció részeként három magyar legenda egy-egy ruhadarabja, vagy hangszere: Bródy János bőrkabátja, Horváth Charlie kongája és napszemüvege, valamint Szikora Róbert első gitárja is helyet kapott a szálloda különböző pontjain.

Otthonos belső terek történelmi építészettel elegyítve

A magyar Stúdió 100 Építészeti Kft. által tervezett szálloda 136 szobájával és lakosztállyal, két éttermével, bárjával, valamint az épület tetején található, rooftop rendezvény helyszínével nemcsak a külföldi vendégek számára, hanem a budapesti minőségi szórakozásra vágyóknak is új, különleges helyszínt kínál. A hotel homlokzata ötvözi a történelmi Budapest szépségét az exkluzív, modern dizájnnal, s a két stílust jelképesen is egy üvegfolyosó köti össze. 

A Lázaro Rosa-Violán Studio által tervezett belső tereket olyannak álmodták meg, hogy azok egy rocksztár stílusosan berendezett magánrezidenciájának érzését keltsék. A lobbiba lépve a vendégek könnyed hangulatú térben találják magukat, tele zenei elemekkel és élénk színekkel. A sárga zongora izgalmas kontrasztot alkot a kék bársony kanapékkal, amelyeket válogatott zenetörténeti relikviák vesznek körül. A szálloda belső tereit díszítő drágakő hatású csempék színei, Magyarország híres gyógy- és termálfürdőit idézve.  

 Szórakoztatás + gasztro úticél 

A szállodában megtalálható a hotellánc népszerű étterme, a Sessions, illetve lobbibárja, a Constant Grind. Az étterem vendégei nem csak beltéren, de a hangulatos kültéri, fedett passzázsban is élvezhetik Lipták Tamás és Sziszik István séf duó konyhaművészetét, amelynek egyaránt elemei a Hard Rock Hotelek világát idéző nemzetközi fogások és ikonikus magyar ételeink. A hotel bártendere, Horváth Zsolt egyedi, kézműves koktélkreációkkal és széles gin tonic választékkal várja a kikapcsolódni vágyókat.  

Fontos kiemelni, hogy a Sessions kutyabarát étterem és a Hard Rock Hotelben is szívesen látják a házi kedvenceket is. 

A Hard Rock Hotel Budapest stílusos rendezvényterme, a Roxy Rooftop  egy fedett és nyitott terekkel rendelkező tetőtéri rendezvény helyszín, üvegfalakkal és világszínvonalú technikai felszereltséggel. A Bazilikára, a Citadellára és az Operaházra nyújtott lélegzetelállító kilátással kombinálva tökéletes színtér lehet akár nagyobb rendezvények helyszíneként is.  

Zenével átitatott vendéglátás 

A Hard Rock Hotelben a zene az egész rendszer és élmény alapköve. A hotellánc szállodáiban világszerte elérhető zenei szolgáltatások, a Sound of Your Stay®, Budapesten is élvezhetők. A Hard Rock tracks® ingyenes streaming program részeként, bejelentkezéskor a szálloda vendégei kódot kapnak egy lejátszási listához, amelyen klasszikus daloktól egészen az underground zenékig válogathatnak.

A Wax® a márka zenei programjának legújabb elemeként lehetőséget kínál a vendégeknek arra, hogy a legnagyobb klasszikusokból készült válogatást eredeti bakelit lemezen, valódi lemezjátszókon, eredeti hangzásban hallgathassák. A szálloda vendégek többféle Fender® gitárból választhatnak, amelyeken teljes tartózkodásuk alatt játszhatnak, kiegészítve azokat Fender® erősítővel, fejhallgatókkal és akár interaktív zeneórákkal a szállodai szobában (Picks®). A Rock Om® névre keresztelt jóga-élményt pedig a vendégek a saját szobájuk kényelméből érhetik el és élvezhetik.

 A Hard Rock Hotel lobbijában minden szerdán este élő koncert szól, ami bárki előtt nyitva áll, aki a nap végén szeretne lazítan egyeti, és egy jó koktél mellett élvezni a Hard Rock Hotel által nyújtott zenei élményt.

 

 

Forrás: grayling.com


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.