Nem „csak” rántott hús

A mélysütés az egyik legalapvetőbb konyhai technika az éttermekben és az otthonokban egyaránt. Gyakran mégsem kap elég elismerést és figyelmet, pedig az így készült fogásoknak is megvannak a maga trükkjei. Ezekről kérdeztük Wolf Andrást, mikor leültünk vele beszélgetni a Séf Asztalában. A témához jobban illő helyet amúgy nem is találhattunk volna, hiszen az András által vezetett étterem az egyik legjobb, ha rántott húsról van szó.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

„Jó ételt, csak jó minőségű alapanyagokból lehet készíteni. Ha bármelyik összetevő kilóg a sorból, a végeredmény sem lehet tökéletes.”

Ebben az esetben az alapanyagok a különböző húsok, elsősorban csirke, sertés, borjú, a tojás, a pankó morzsa és az olaj, ugyanis lisztet nem használnak a Séf Asztalában. A pankó morzsa, az olaj, a sütési hőfok és az idő együtt felelnek a ropogós bundáért.

Azt is megtudtuk, hogy sosem sózzák előre a húst, nehogy kiszáradjon. András szerint elég nagy felelőtlenség, hogy sokan elfeledkeznek az olajról, mikor a rántott hús minőségi hozzávalóit veszik számba. Pedig az olaj legalább olyan fontos, mint az összes többi. Ha valami nem stimmel vele, mellékíze van, könnyen rámehet az egész fogás.

{youtube|id=MndhMsI2Ua4}

„Országonként nagyon eltérőek a szokások és az ízlések. Én a mélysütéshez a natúr napraforgóolajat preferálom.”

A sütőolajválasztásnál érdemes figyelembe venni a minőséget, a sütési stabilitást és a használhatósági időt. András hosszas keresés és kísérletezés során talált rá a legmegfelelőbb megoldásra, ami a Séf Asztalában a Bunge ProCuisine napraforgóolajat jelenti. A terméket amúgy szívesen ajánlja másoknak is legalább néhány ”tesztsütésre".

Azt is megosztotta velünk, hogy nem elég a megfelelő típust és márkát kiválasztani. Az olaj folyamatos karbantartásáról, rendszeres cseréjéről is gondoskodni kell, ha a lehető legjobb fogásokat szeretnénk adni a vendégeknek.

„A folyamatos szűrés és tisztítás nélkül az olaj hamarabb tönkremegy és a végtermék is kifogásolható lesz. A karbantartás sűrűségét az olajban készült ételek mennyisége nagyban meghatározza, de műszakonként minimum egyszer érdemes szűrni.”

Tovább információ


Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.