Sajtra került a Halászbástya és a Budavári Palota

Magyarországot népszerűsítő akciót indított a Kőröstej Cégcsoport, hazánk egyik legnagyobb sajtexportőre. A cég éves szinten mintegy 25.000 tonna sajtot gyárt, ennek 70%-át exportálja, elsősorban a Közel-Keletre, azonban egyre növekvő mértékben az Európai Unióba is. A külpiacokra szánt termékek csomagolásának hátuljára hazánk nevezetességei kerültek fel.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyedülálló kampányt indított a Kőröstej Cégcsoport a külpiacokon. A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő cégcsoport a születésnap alkalmából a Hajdú kashkaval sajtok hátoldalára Magyarországot népszerűsítő címkéket helyezett el. Ezeket a sajtokat elsősorban Libanonba, az Egyesült Arab Emírségekbe, Jordániába, Katarba és Kuvaitba exportálják. Az új csomagolásból ez idáig 160.000 darab készült, ami a beérkező rendelésekkel együtt tovább fog emelkedni.



A dinamikusan növekvő, közel 1000 főt foglalkoztató Kőröstej cégcsoport ügyvezetője, Tráj Gyula elmondta: „Az arab országokban rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek az itthon gyártott sajtok, ezért arra gondoltunk, hogy fennállásunk 25. évfordulója alkalmából a fogyasztókat megismertetjük hazánkkal és annak nevezetességeivel is a termékeinken keresztül. Az új csomagolásra a fotó mellett felkerült a www.gotohungary.com webcím is, ahonnan további információt kaphatnak az érdeklődők Magyarországról. Bízunk benne, hogy a kampányunk az ország ismertségének növelése mellett a turizmusra és a magyar élelmiszerek külhoni keresletére is pozitív hatást gyakorol majd.”

A Kőröstej cégcsoport éves szinten mintegy 25.000 tonna sajtot gyárt, ennek körülbelül 70 százalékát külpiacokra termeli. A vállalat 2013-ban közel 27 Mrd Ft forgalmat ért el, az idei az első félévben pedig időarányosan tovább növelte árbevételét. A cégcsoport a külpiacok mellett a hazai kereskedelemre is kiemelt figyelmet fordít, piaci pozíciójának megerősítésére törekszik. A fogyasztók részéről pedig külön elismerés, hogy a zászlóshajónak számító Hajdú mediterrán grill sajt elnyerte az Év Terméke 2014 díjat.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.