hirdetés
hirdetés

Turisztikai vezetők ittak a Balaton vizéből

#Jóavíz, és erről ma személyesen is meggyőződött Glattfelder Béla, az NGM belgazdaságért felelős államtitkára, Bóka István, a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese.

hirdetés

„A Balaton vízminősége jelenleg kiváló" – áll az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) mai közleményében. A Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség mikrobiológiai vizsgálatokra hivatkozva azt közölte, hogy a tó vize még az ivóvíz-minősítésnek is megfelel. Ezt demonstrálandó vettek kóstolót a Balaton vízéből a turizmus állami irányításának képviselői is a Kékszalag vitorlásverseny indulásakor, Balatonfürednél.

Horváth Gergely, Glattfelder Béla és Bóka István (Forrás: szakmai.itthon.hu)
Horváth Gergely, Glattfelder Béla és Bóka István (Forrás: szakmai.itthon.hu)

A KSH adatai szerint májusban is dinamikusan, közel 14%-kal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma a kereskedelmi szálláshelyeken. Továbbra is a Balaton a legnépszerűbb belföldi úti cél a magyar lakosság körében.

A www.itthon.hu oldalon a Nyár – 2014 menüpontban válogathatunk többek között a legjobb strandok, a nyár legjobb kulturális, gasztronómiai és családi fesztiváljai között, de ne feledjük, hogy a Balaton régió kevésbé jó idő estében is számos programlehetőséget kínál - kezdve a kaland- és tematikus parkok kínálatával, a Balaton körüli kiállítóhelyeken, múzeumokon át egészen az állatparkokig igen nagy a választék. Azoknak is, akik már meghozták utazási döntésüket és azoknak is, akik az utolsó pillanatban döntenek, naprakész és kézenfekvő segítséget nyújt a nemzeti turisztikai marketingszervezet weboldala és kiadványai. Az érdeklődők személyesen is találkozhatnak az MT Zrt. munkatársaival valamennyi jelentős hazai fesztiválon (pl. Sziget, Balaton Sound), a társaság standjánál, ahol új attrakcióként kipróbálhatják a néptánc szimulátort is.

Az Év Utazója Dobos Judit is július 9-11. között kalandozik a Balaton régióban, ahol többek között strandolás, vízisízés, felnőtt játszótéri kalandok, vitorlázás, fesztiválozás és kalandparkok várnak rá.

A Balaton, legnépszerűbb belföldi úti célunk milliókat vonz évente, ezért fontos, hogy a környezettudatosságra, a fenntarthatósági szempontokra is felhívjuk a figyelmet. Bárki – akinek fontos, hogy még sokáig élvezhessük természeti kincsünk értékeit és ennek érdekében nyaralóként is aktívan szeretne tenni – csatlakozhat a Magyar Turizmus Zrt. #JÓAVÍZ kampányához, melyről mi is beszámoltunk korábban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai