hirdetés
hirdetés

A fekete utazásszervezésről magas szinten

Megbeszélést folytatott a MUISZ a fogyasztóvédelemmel, az ágazat politikai vezetésével a fekete utazásszervezésről.

hirdetés

A turisztikáért felelős helyettes államtitkár, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) új vezetője, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke, és Jogi Bizottságának vezetője megbeszélést folytattak az évek óta egyre nagyobb méreteket öltő fekete utazásszervezői tevékenység visszaszorításának lehetőségeiről - tájékoztatta szerkesztőségünket Molnár Gabriella, a MUISZ elnöke.

A találkozón a MUISZ képviselői rámutattak arra, hogy a Szövetség eddigi lépései zömében eredménytelenek voltak, mivel a Fogyasztóvédelmi Hatóság nyomozati jogosultság hiányában csak igen csekély hatékonysággal tudott fellépni a bejelentett esetekkel szemben.

A találkozón Dr. Horváth Endre helyettes államtitkár reményének adott hangot, hogy a vonatkozó rendeletek újragondolásával, módosításával és a lényegesen szigorúbb bírságolás bevezetésével a Hatóság a jövőben eredményesen fog tudni fellépni a jogosulatlan utazásszervezőkkel szemben.

A találkozón a MUISZ kérte az államtitkárság segítségét annak érdekében is, hogy a határontúli magyarlakta vidékekre a jövőben kötelező jelleggel szervezendő iskolai kirándulások ne az utazási irodák kikerülésével jöjjenek létre, mivel a szakszerűséget nélkülöző, tanárok által eseti jelleggel szervezendő utazások számos veszélyt rejtenek magukban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 2,5 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Ez a téma nagyon nagy probléma ebben az országban. Sürgősen kell tenni valamit, mert ma már tele van az ország fekete utazás szervezőkkel. Ujra kell szabályozni, hogy ki
jogosult utazásszervezésre, mert ma már rengetegen adózás és engedélyezés nélkül tevékenykednek. A jogszabályok is hiányosak, mert értelmezési gondok miatt
kibúvókat találnak a feketén tevékenykedők.
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai