A gyerekek immár naponta A és B menüből választhatnak, azt és annyit szednek a tányérjukra, amit és amennyit akarnak, vagyis amiről úgy gondolják, hogy meg is fogják enni, olvasható a siofok.hu oldalán.
A Hungast képviselője elmondta, szakembereik külföldi példákat tanulmányoztak, ez esetben a szabadszedéses menza példáját Svédországból „importálták”, amelyet előzetesen több iskolában is teszteltek - így Siófokon is.
Fotó: siofok.hu
A tapasztalatok azt mutatták, hogy azokat az ételeket, amik eddig szinte kóstolás nélkül visszakerültek a konyhára és élelmiszerhulladékként végezték, most örömmel fogyasztják el a gyerekek, olyanokat is, amelyeket eddig nem szívesen fogyasztottak, mint például a resztelt máj, a harcsapaprikás, a gombapörkölt.
Fontos szempont volt, hogy kizárólag magyar termelőktől származó alapanyagok kerülnek a konyhára, és a szülők előzetes bejelentkezés nélkül is megkóstolhatják az iskolai ebédet.