Furmintok csatája Franciaországban

Aranyérmet nyert a Patricius Borház csúcsbora a bordeaux-i Challenge International du Vin versenyen.

Az 1976-ben alapított, a világ egyik legrangosabb borversenyének tartott bordeaux-i Challenge International du Vin idei díjátadóján aranyérmet nyert a Patricius Borház 2022-es évjáratú Profundum Furmintja.

Patrícius Borház, Tokaj
Patrícius Borház, Tokaj
Fotó: BDPST Koncept

A Challenge International du Vin a világ egyik legrégebbi és legrangosabb nemzetközi borversenye, amelynek a Bordeaux közelében található Bourg városa ad otthont.

Az idén 49. alkalommal megrendezett versenyen közel 3 ezer tételt kóstolt a nemzetközi zsűri.

A borversenyen az ítészek pontozása és véleménye alapján, a Patricius Borház 2022-es évjáratú Profundum Furmintja aranyérmet nyert.

A 2022-es Profundum Furmint nyolchónapos tölgyfahordós érlelésének köszönhetően elegáns, gyümölcsös és ásványos jegyekkel rendelkezik. A tételt krémes test, kerek savak és enyhe, fűszeres ízjegyek jellemzik, a hordó használatnak köszönhetően tanninos, hosszú utóízzel.

A franciaországi verseny győztese
A franciaországi verseny győztese
Fotó: BDPST Koncept

A győztes Furmint az egyik csúcsborunk, a válogatott termésnek és tölgyfahordós érlelésének köszönhetően különleges élményt nyújt a fogyasztók számára. Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy legfrissebb évjáratunk ilyen rangos elismerést nyert el

 – mondta Molnár Péter, a Patricius Borház birtokigazgatója.


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.