Furmintok csatája Franciaországban

Aranyérmet nyert a Patricius Borház csúcsbora a bordeaux-i Challenge International du Vin versenyen.

Az 1976-ben alapított, a világ egyik legrangosabb borversenyének tartott bordeaux-i Challenge International du Vin idei díjátadóján aranyérmet nyert a Patricius Borház 2022-es évjáratú Profundum Furmintja.

Patrícius Borház, Tokaj
Patrícius Borház, Tokaj
Fotó: BDPST Koncept

A Challenge International du Vin a világ egyik legrégebbi és legrangosabb nemzetközi borversenye, amelynek a Bordeaux közelében található Bourg városa ad otthont.

Az idén 49. alkalommal megrendezett versenyen közel 3 ezer tételt kóstolt a nemzetközi zsűri.

A borversenyen az ítészek pontozása és véleménye alapján, a Patricius Borház 2022-es évjáratú Profundum Furmintja aranyérmet nyert.

A 2022-es Profundum Furmint nyolchónapos tölgyfahordós érlelésének köszönhetően elegáns, gyümölcsös és ásványos jegyekkel rendelkezik. A tételt krémes test, kerek savak és enyhe, fűszeres ízjegyek jellemzik, a hordó használatnak köszönhetően tanninos, hosszú utóízzel.

A franciaországi verseny győztese
A franciaországi verseny győztese
Fotó: BDPST Koncept

A győztes Furmint az egyik csúcsborunk, a válogatott termésnek és tölgyfahordós érlelésének köszönhetően különleges élményt nyújt a fogyasztók számára. Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy legfrissebb évjáratunk ilyen rangos elismerést nyert el

 – mondta Molnár Péter, a Patricius Borház birtokigazgatója.


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.
Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán

Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán 

A napi 24 órában üzemelő Auchan GO üzletbe egy applikációval lehet bemenni, és ezen keresztül lehet fizetni a vásárlás végén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.