hirdetés

A Finta Stúdió tervezi az új, budapesti kongresszusi központot

Az állam által tavaly a Trigránittól megvásárolt területen - számolt be a Népszabadság.

hirdetés

A Finta és Társai Építész Stúdió márciusban nyerte el a megbízást, a rábízott munkát pedig az év végéig kell befejeznie. Ez magában foglalja a szükséges talajvizsgálatokat, majd koncepciótervet, engedélyezési tervet és építési kiviteli tervet is. Minderre az államnak 1,8 milliárdja lesz. 

Az eredeti elképzelés szerint központ egy 4-5 ezer fős nagyteremből állna, ami mellett kialakítanának még két 1200-1500 fős szekciótermet is, valamint több kisebb, 50-200 fős tárgyalót is. A kiállítóteret 6-8 ezer négyzetméteresre tervezik, a mélygarázsban pedig 450 autó számára lenn hely. 

A 2013-as megvalósíthatósági tanulmányban 20-25 milliárdra becsülték a bekerülési költséget, amely 8-10 év alatt térülhet meg. A kormányhatározat értelmében az állam maga építené fel a konferencia-központot, és a létesítmény tulajdonjoga is az államé lesz. 

A helyszíneket illetően az NFM választotta ki a Művészetek Palotája szomszédságában jelenleg parkolóként működő területet. A majd' 13 ezer négyzetméternyi területet a magyar állam 2014 elején vásárolta meg a Trigránit cégcsoporttól.

Fintáéktól nem állhatnak messze a kongresszusi központ tervezésével járó kihívások, hiszen az 1984-ben átadott Budapest Kongresszusi Központ az 1994-ben alapított stúdiót vezető Finta József tervei alapján épült.

(forrás: Népszabadság Online, Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Kiadónk társoldalai