hirdetés
hirdetés

A Hainan már lemondott a Malévről

A Hainan légitársaság a rossz piaci körülmények miatt felhagyott a Malév megvásárlásának szándékával  -olvasható a Beijing Business Today kínai nyelvű napilap csütörtöki számában.

hirdetés

A rossz piaci körülmények miatt a légitársaság magyarországi megvásárlásának projektjét még tavaly leállították - idézi az újság a társaság név nélkül nyilatkozó illetékesét.

A cikk tanúsága szerint a légitársaság Malévvel kapcsolatos esetleges jövőbeni szándékaira azért kérdezett rá a szerző, mert a napokban Magyarországon szakmai körökben ismét felvetették: lehetségesnek tartják a Hainan érdeklődésének fenntartását, és a bejelentésnek nagy sajtóvisszhangja volt.

A legnagyobb példányszámú pekingi üzleti lap kitér a Malév helyzetére és arra a törekvésére, hogy megfelelő vevőt találjon. Megemlíti a csehországi jelöltet is. Az írás beszámol az általa rossznak minősített európai piaci helyzetről, a légitársaságok és a repülőterek működésének nehéz körülményeiről, az európai országok légiiparát is sújtó válságról.

A lap végül azt sejteti, hogy miután a Hainan beszerzési tervei az utóbbi időben több esetben is sikertelenül végződtek, és korábbi gyors terjeszkedése lelassult, valószínűleg a saját háza táján sincs minden rendben.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai