hirdetés

A Koch Borászat lett az év pincészete

Koch Csabának, hajós-bajai borásznak adták át a magyar borászszakma legrangosabb elismerését, az Év pincészete-díjat 2014. szeptember 5-én, Borotán, a Koch Borászat székhelyén. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége 2002-ben alapította a díjat a magyar borászatban irány- és értékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére.

hirdetés

Tizenharmadik alkalommal ítélték oda szakmai körök jelölése és szavazatai alapján a legjobb magyar borászatnak járó elismerést. A cím egy olyan bortermelő gazdasági társaság kollektív teljesítményét díjazza, amely bel- és külföldön a magyar bor, borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért tartósan és eredményesen tevékenykedik. A második helyezett a Frittmann Borászat, a harmadik pedig a Béres Szőlőbirtok lett.

"Három dologban hiszek, a szeretetben, a munkában és a becsületben. Mint szőlész és borász hiszek abban, hogy megfelelő szőlőfajták kiválasztásával, nem mennyiség-, hanem minőség-orientált termesztés-technológiával kiváló minőségű borokat lehet készíteni a Hajós-Bajai borvidéken is, hiszen az ország ezen részén a legmagasabb a napsütéses órák száma, amely a szőlő minősége szempontjából az egyik legfontosabb tényező" – mondta Koch Csaba.

A szőlőművelési innovációjáról is ismert borvidéki elnök, borakadémikus borai már számtalan hazai és nemzetközi versenyen bizonyítottak, a tavalyi év pincészete versenyben a harmadik helyen végzett.

Átadás
Átadás

Nyikos István, a Bacchus Arts Stúdió ügyvezetőjének köszöntő beszéde után a Koch pincészet és vezetőjének eredményeit értékelte még a borszakma képviselőin túl Trócsányi László igazságügyi miniszter és Zsigó Róbert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is.

Egy évig a Koch pincészet őrizheti meg Madarasi István szobrászművész Szőlősgazda című alkotását, amelyet a jövőre a következő díjazott kap meg.

Az eseményen több mint kétszázan jelentek meg, Koch borokat kortyoltak, hallgatták a zenét, eszmét cseréltek, és vissza-visszatértek a terített asztalokhoz.

A vándorszobor
A vándorszobor

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai