hirdetés
hirdetés

A koronavírus átírja a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiát is

Fontos bejelentést tett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese, Könnyid László az alábbi videóüzenetben.

hirdetés

A szakember beszél arról, hogy a világjárvány új helyzetet teremtett a turizmusban, és új célok megfogalmazására, új eszközök meghatározására van szükség. "A megváltozott körülményekhez hozzá kell igazítanunk a Nemzeti Fejlesztési Stratégiát is"  - hangsúlyozta Könnyid László. A bejelentéssel kezdetét veszi a program felülvizsgálata, társadalmasítása, így az elkövekező egy hónapban megosztják a szakmával a dokumentum legfontosabb megállapításait annak érdekében, hogy hazánk jövőbeli turizmusára a lehető legjobb stratégia szülessen. Ehhez kérik a szakmában dolgozók együttműködését.

2017-ben ezt írtuk a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiáról:

"A Kormány által 2017. október elején elfogadott Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 meghatározza a következő időszakban azt a keretrendszert, amelyben az állam és a piac közösen gondolkodik Magyarország turizmusának jövőjéről. A Stratégia a következő 13 év turizmusának nagykönyve, zsinórmértékként szolgál a turizmus minden cselekvő szereplője számára. A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 célja, a magyar turizmus GDP-hez való közvetlen és közvetett hozzájárulása a jelenlegi 10-ről 16 százalékra növekedjen 2030-ra, Magyarország 19 helyet lépjen előre a turizmus nemzetközi versenyképességi listáján, valamint 30 új városból váljon elérhetővé légiközlekedéssel Budapest. Emellett a kereskedelmi szálláshelyeken megduplázódjon a vendégéjszakák száma, a fejlesztéseknek köszönhetően 1000 szállás- és vendéglátóhely újul meg, és a Magyar Turisztikai Ügynökség részvételével 500 projekt valósul meg a következő 13 évben.

A stratégiához illeszkedő fejlesztésekhez a Kormány minden eddiginél nagyobb mértékű, több mint 820 milliárd forint forrást biztosít 2030-ig. A stratégia végrehajtásával Magyarország elfoglalhatja méltó helyét a világ turizmusában.

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 teljes dokumentuma itt tekinthető meg. 

Egy aminációs kisfilm is született 3 éve, amely így foglalja össze a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 céljait és eszközrendszerét:

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai