hirdetés
hirdetés

A szexturizmus tarolt az idei szakdolgozati workshop-on

A hallgatók kutatási tevékenységének ösztönzése érdekében a Kodolányi János Főiskola Turizmus Tanszék 2006 óta minden évben szakdolgozati versenyt szervez a végzős turizmus szakos hallgatók számára. A sorrendben hatodik megmérettetésre, 2010. június 7-én a Kodolányi János Főiskola Budapesti Regionális Oktatási Központjában került sor.

hirdetés

A nappali és levelező tagozatos, szakdolgozatot benyújtó hallgatók számára meghirdetett workshopot a főiskola Turizmus Tanszéke 2006-ban azzal a szándékkal hozta létre, hogy megmérettetési lehetőséget biztosítson a példamutató szakdolgozatot készített hallgatóknak. A verseny kiváló alkalmat teremtett a záróvizsgára és a szakdolgozat PowerPoint bemutatóval történő védésére való felkészülésben is.

"A hat döntős dolgozatból három a szexturizmusról szólt, de nagyon jó volt látni, hogy a három hallgató három teljesen különböző módon dolgozta fel ugyanazt a témát" – mondta el Dr. Rátz Tamara, a Kodolányi János Főiskola Turizmus Tanszékének vezetője. Az elhangzott előadásokat hattagú szakmai zsűri értékelte. A zsűri elnöke Termes Nóra, az IBUSZ hálózati és marketingigazgatója volt, tagjai pedig a Kodolányi Turizmus Tanszékének oktatói (Kátay Ákos, Dr. Irimiás Anna, Dr. Füreder Balázs, Meszes István és Kiss Róbert).

A szakdolgozatok versenyébe benevezett hallgatók közülük hatan mutatták be dolgozatukat a döntőben, ahol a szóbeli, prezentációval színesített előadásokat követően született meg a végeredmény:

1. Nyizsnyik Zsuzsanna: Szexturizmus hazai és nemzetközi szinten (témavezető: Szűcs László)

2. Hajdu Antónia Júlia: Gasztronómiai témájú regények és filmek motivációs hatásai (témavezető: Kökény István)

3. Villám Krisztina: A mosoly mint turisztikai vonzerő. Fogadókészség és vendégszeretet szerepe a turizmusban (témavezető: Dr. Michalkó Gábor)

A versenyen megosztott 4. helyezésben részesültek a következő hallgatók:

4. Tóth Adrienn: Az egészséges életmód térnyerésével, "trenddé" válásával hogyan változnak a turisztikai szolgáltatókkal szemben támasztott igények és elvárások? (témavezető: Dr. Rátz Tamara)

4. Rónyai Márta: Sex on the Beach, avagy női "románcturizmus" a Karibi térségben (témavezető: Kökény István)

4. Dobozi Dorina: Szexturizmus a világ turizmusában (témavezető: Dr. Hinek Mátyás)

A verseny keretében került sor a Magyar Turizmus Zrt. által évente kiírt turisztikai szakdolgozat pályázatra benevezett dolgozatok kiválasztására.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!