hirdetés

Amszterdam kivégezte az Airbnb-t

Az amszterdami városvezetés úgy döntött, hogy három kerületből kitiltja az airbnb-s és más, hasonló bérleti lehetőségeket, a város többi részén pedig külön engedéllyel és évente legfeljebb 30 éjszakára lehet lakást kiadni turistáknak - írja a Travel a lonelyplanet nyomán.

hirdetés

A döntést felmérés előzte meg, melyből kiderült, hogy a lakók 75 százaléka támogatja az ilyen típusú bérleti tevékenységek betiltását Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde és Grachtengordel-Zuid kerületében. 15 amszterdami házból egy fent van az online bérleti piacon, és az utóbbi években erőteljesen nőtt a forgalom - olvasható a portálon.

 

A többi kerületben az engedély feltételei közé tartozik, hogy az adott apartmanban laknia kell valakinek az év többi részében, és maximum négy embernek lehet kiadni, emellett jelenteni kell az önkormányzatnál, ha kivették a lakást. Az Airbnb nyilatkozatában "mély aggodalmának" adott hangot amiatt, hogy "ezek a szabályok sértik a helyi lakosok alapvető jogait". Amszterdam két év múlva újra vizsgálja a kérdést, melynek során még több kerületben tilthatják meg a rövid távú lakáskiadást.

(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?

Partnerünk