hirdetés
hirdetés

Balaton7 – indul a főszezon a Balatonon

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága hagyományosan a Balaton7 elnevezésű programsorozattal indította hivatalosan a főszezont a tó körül. A rendezvénysorozathoz kapcsolódóan két napos balatoni tanulmányútra hívtak újságírókat, hogy közelebbről megismerhessük a régió értékeit.

hirdetés

Sétahajózással indult a tanulmányút a felújított siófoki kikötőből. A Balatoni Hajózási Zrt. 165. idényét kezdte meg, és számos újdonsággal csábítja a nyaralókat.

Balatonszemesen, a Rozmaring-díjas Kistücsök étteremben a perzselő melegben jól esett a kovászos uborka krémleves, és a levendulafagylalt.

Délután Keszthelyen a Helikon Kastélymúzeumban a Munkácsy életmű kiállítást nézhettük meg.  Keszthelyen több múzeum is van, itt találjuk a Babamúzeumot, és az Erotikus Múzeumot is. Ugyancsak Keszthelyen elsőként csodálhattuk meg a Surber Zeneautomata és Fonográf Múzeumot, amelyet előzetes bejelentés után lehet látogatni.

A BAB, más néven Balatoni Autentikus Bio- és Látványpiac május óta van Gyenesdiáson, itt nyitotta meg az első balatoni halpiac is kapuit. Biotermékek, kecsketejből készült finomságok, különféle pékáruk, méz, bor kaphatók a piacon.

Szállásunk Vonyarcvashegyen, a most megnyílt Zenit szállóban volt, amelynek 600 négyzetméteres wellness-részlege és csodálatos kilátás várt minket.

Siófoki kikőtő
További képek a galériában, kattintson!

A másnapi program is sűrű volt, Hévízen a Zena Beauty+Med szépségcentrumba látogattak el, amely mindenki szerint egy 21. századi csoda volt.

Várjátékkal vártak minket a szigligeti várban, majd az ebédet már Badacsonytomajon, az Istvándy pincészetben költöttük el, ahol ebédre mangalicából készült finomságokkal, valamint különböző borokkal kényeztettek minket.

Balatonudvariban a Royal Balaton Golf & Yacht Club csodálatos panorámájú golfpályáit tekintettük meg, majd a Levendula Házat látogattuk meg, amely a szerveződő Bakony-Balaton Geopark keleti kapuja s egyben a Tihanyi-félsziget Vulkáni Képződményei Európa Diplomás terület látogatóközpontja is.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai