hirdetés

Blaha Lujza, Rigó Jancsi, távozó igazgató

Elegáns születésnapi retroparti keretében a 120 éves múlttal rendelkező patinás körúti hotel igazgatónője, aki az újranyitás óta – 10 éve – vezeti a házat, most elköszönt.

hirdetés

Középen épp a
Középen épp a "Hétre ma várom a Nemzetinél" csendül fel, balra a búcsúzó igazgatónő

A mai pesti Blaha Lujza téren hajdan a Nemzeti Színházzal pont szemben épült fel a Rémi család korának minden korszerű vívmányával felszerelt luxusszálláshelye, a Hotel Nemzeti. Titkos átjáró vezetett át a színház épületéhez, hajnalig tartó mulatságok színhelye volt, királyi vendégekkel, primadonnákkal, hősszerelmesekkel – volt itt minden, ami a kor firkászainak zaftos tudósításaihoz adott bőven témát. 

Az egymással versenyző Riga Jancsi-készítő csapatok
Az egymással versenyző Riga Jancsi-készítő csapatok

Ha a 10 éves újranyitás születésnapját ünneplő eseményen minderre nem is került sor, a múltat alaposan megidézték a szervezők. Volt itt korabeli kellékekkel retrofotózás, olyan koktélokat kevertek, pezsgők durrogtak, akárcsak Jászai Mari, Bajor Gizi idejében, Rigó Jancsi csokoládés-habos kockát készítettek a vendégek – összemérve desszertkészítő tudásukat, miközben egy látványos bemutató keretében megismerhették a legyezőnyelv beszédes titkát is. Mindemellett korabeli slágerek hangzottak el élőben, mai ifjú művészek tolmácsolásában.

A ház séfje különleges desszeretet alkotott
A ház séfje különleges desszeretet alkotott

A Hotel Nemzeti Budapest MGallery by Sofitel csapata nagyot alkotott, feledhetetlen és igazi vintage hangulatot varázsolt októberi születésnapi estje alkalmával, amelynek szomorú aktualitása is volt: szeretett igazgatónőjüknek, Balzer Timeának ez volt házában a „búcsúfellépése”, nagy kihívásra készül: a Sofitel megbízásából Budapestről a lengyelországi Wraclaw-ba költözik, ahol a hamarosan nyíló MGallery by Sofitel igazgatói pozícióját bízták rá.

 

 

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai