hirdetés
hirdetés

Új szálloda nyílik Hajdúszoboszlón

Hétfőn új hotelt adnak át Hajdúszoboszlón. Az Ináncsy Miklós érdekeltségi körébe tartozó Hotel Aurum Family ugyan csak 44 szobás, de még idén ősszel 8 apartmannal bővül.

hirdetés

A szoboszlói szállodasoron most felavatásra kerülő hotel jövő tavasszal egészül ki egy saját élményfürdővel. Az 1600 négyzetméteres Aquarium élményfürdő a két szomszédos – és szintén az Ináncsy család tulajdonában levő – hotelt, az Aurumot és az In Hotelt is kiszolgálja majd. A szállodák együttesen kétszáz feletti férőhellyel rendelkeznek. 

A hajdúszoboszlói idegenforgalmi boom további fejlesztéseket is eredményez a városban – így többek közt bővíteni kívánják a már így is hatalmas, 34 hektáros Hungarospa fürdőkomplexumot, és egy horgásztó-szabadidőpark is felépül hamarosan. A városban tavaly adták át a 100 szobás, négycsillagos Atlantisz Hotelt és felújították a 250 szobás Délibábot is. Újra megnyílt a 2010-ben bezárt Hotel Victoria és előkészületben van egy pálinka kóstolót is kínáló étterem nyitása.

A kereskedelmi szálláshelyek gyarapodása nem véletlen, hiszen a város továbbra is a második legnépszerűbb fürdőhely Magyarországon. Tavaly közel egymillió vendégéjszakát regisztráltak a hajdúsági központban, (az első Hévíz, egymillió feletti számmal) és az első félévi adatok szerint idén is elérik ezt a szintet. Bár az első hat hónapban a belföldi turizmus némileg csökkent, külföldről viszont egyre többen érkeznek ide. A legfrissebb adatok szerint az első hat hónapban a legtöbben Romániából (6800) és Németországból (2600) érkeztek, de egyre több ukrán, orosz, szlovák és lengyel üdül Hajdúszoboszlón. Az átlagos tartózkodási időben a németek vezetnek, ők 11 napot tartózkodnak a városban, míg a hazai turisták átlagosan csak három napot szánnak az ottani üdülésre. A legdinamikusabban az ukrán és orosz turisták száma nőtt – közel kétszer annyian érkeztek, mint a tavalyi első félévben. A város is sokat profitált a vendégáradatból, hiszen a tavalyi évben csak idegenforgalmi adóból 400 milliót kaszírozhattak, ami az állami kiegészítéssel együtt 800 millió forint.

Ilyen lett az Aurum Family, kattintson!

hirdetés

Letölthető fájlok

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai