hirdetés
hirdetés

Ez mind-mind Pécsi kártya

Pécs turizmásának fellendítésén segítene a tavasszal debütáló Pécs-kártya.

hirdetés

Legutóbbi közgyűlésén döntött Pécs város önkormányzata, hogy a TDM-szervezet, Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. a város turizmusának fellendítésére elnyert ötven milliós pályázati forrás önrészét, kilenc millió forintot állja. A kétéves projekt elsődleges célkitűzése, hogy a legkorszerűbb technikai eszközök által kínált lehetőségeket minél inkább kiaknázva próbálják meg összefogni az érdekelt szereplőket Pécs turisztikai  vonzerejének növelése érdekében. A március közepén induló program  2014-ben zárul.

A program egyik fő eleme egy teljesen új koncepción alapuló, Pécs-kártya létrehozása, amely nem  csak a turistáknak adandó tíz százalékos kedvezményeket tartalmazza majd. A tárgyalások jelenleg is folynak, valamint több érintettel már a szerződés megkötése is napokon belül megtörténik. 

A turistáknak számos  kedvezményt nyújtó – a vendégforgalomban várhatóan növekedést hozó - kártya tavasszal  kerül forgalomba, amelyhez a városba érkező hazai és külföldi  turisták a TDM-mel kapcsolatban álló szálláshelyeken ingyenesen juthatnak hozzá.  Használatával  térítésmentesen, valamint kedvezményes áron tekinthetik meg a város nevezetességeit, vehetik igénybe a vendéglátóhelyek szolgáltatásait.

A kártya segítségével mérhető a turisták száma; érdeklődési körük és szokásaik is feltérképezhetővé válik, amely alapja lehet az elkövetkezendő időszak turisztikai fejlesztéseinek.

A város és térsége ismertségének növelésétől nemcsak a turistaforgalom növekedését, a gazdaság fejlődését várják, hanem a „pécsiség”, a városhoz kötődés és az itt lakók identitástudatának erősítését is. Ennek eléréséhez a tervek között szerepel az okos-telefonokra letölthető Pécs-alkalmazás bevezetése, e mellett nagy hangsúlyt fektetnek az online a marketingre internetes kampányokon és közösségi oldalakon keresztül. A turisták pedig korszerű touch info készülékeken juthatnak a jövőben bővebb információkhoz a város nevezetességeiről, az aktuális programokról.  

A projekt részét képezi az információs táblarendszer továbbfejlesztése, valamint bérelhető fapavilonok beszerzése is, amelyeket a városi rendezvények alkalmával bérelhetnek a kiállítók, vállalkozók. 

A kiadványok sora is új darabokkal bővül. Az elképzelések között szerepel egyebek mellett egy Pécset bemutató  imázs-kiadvány, valamint egy  Irány Pécs! turisztikai kalauz megjelentetése is.

Szalai Kornélia
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai