hirdetés

Fehér zászpa, ragacsos kutyanyelv, tőzike. Az vajon mi lehet?

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése  beruházások valósulnak meg 332 millió Ft összegű támogatásból „Termáltó és Ökopart” címen. Az „Utazás 2015” kiállítás szakmai napján Zalakaros polgármestere, Novák Ferenc és Krampek Mihály, a városi gyógyfürdő vezérigazgatója az elmúlt évek fejlesztéseiről, és a jelenleg is zajló beruházásokról számolt be egy szűk körű tájékoztató keretében.

hirdetés

Zalakaros kiemelt stratégiai célja az egészségturizmus, amellyel összhangban folyamatos fejlesztésekkel találkozunk a kerékpáros és ökoturizmus területén, mondta Novák Ferenc, a fürdőváros polgármestere. Emellett kiemelte, városa különösen büszke arra, hogy Magyarország „Top 10” helyéből az előkelő 5. helyre rangsorolják a zalaiakat. Említést tett még különleges turisztikai attrakciójukról: a szárazcsúszdáról, amelyet májustól vehetnek majd birtokukba a hozzájuk érkezők, és azt, hogy 400 méter hosszú erdei kerékpárut vezet náluk tavasztól a tóhoz. Az erdőben tekeregve különben akár megtekinthető különleges, védett növényviláguk is, külön érdekesség a fehér zászpa, a tőzike, a ragacsos kutyanyelv és a lónyelvű csodabogyó - hiszen ezek csak az ő dombos vidékükön tekinthetők meg.

A hosszú távú sikert az egészségturisztika biztosíthatja, amelyhez minél több korcsoportot szeretnénk hozzákapcsolni, tette hozzá mindehhez a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, Krampek Mihály, akitől  egy külön beszélgetés során megtudtuk, milyen fejlesztések várhatók a gyógyfürdő területén. Az idén 50. születésnapját ünneplő  komplexum a 2012-13. évben megvalósult nagyberuházások után - strand és fedett fürdő kialakítása történt akkor - idén pályázatot ad be azért, hogy jövőre elkezdhessék azt a beruházást, amellyel a hozzájuk érkező idősebbek és kisgyerekek után egy másik generációt - a 17-35 évesig bezárólag - céloznának meg: Izgalmas csúszdavilágot és egy fedett hullámmedencét építenek, amennyiben elnyerik mindehhez idén a kellő támogatást.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai