hirdetés
hirdetés

Felkészülnek a versenyzők a szlovákiai télre

A síelésre alkalmas helyeken felkészültek a téli sportok kedvelőinek érkezésére: így van ez a két legnagyobb amatőr síverseny helyszínén is. Nem csak erről, hanem Szlovákia téli újdonságairól, az ottani sportolási lehetőségekről és a programokról, bérletekről, illetve a szükséges tudnivalókról tartottak prezentációt november 21-én, szerdán a Szlovák Intézetben.

hirdetés

Sona Jelínková, a Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője, valamint a Szlovák Intézet igazgatója, Sipos Ildikó köszöntője után a terület turisztikai szakemberei mutatták be a téli kínálatot. 2019 január 17-20 között rendezik a Hórukk Amatőr Sí- és Snowboard Bajnokságot Tátralomnicon a Magas-Tátrában, az amatőr családi síbajnokság sok bulival és mókával zajlik, a versenyprogramról a Magyar Síakadémia csapata gondoskodik, sokan tőlük tanulnak meg itt síelni. Az idei szezonban 27. alkalommal rendezik meg a Honda Kupát, vagyis a Országos Amatőr Gyermeksíbajnokságot Donovalyban 2019. február 9-én, mely az egyetlen országos nagy síverseny, ahol csak amatőr sízők indulhatnak.

Miroslav Dobrota, a Park Snow síközpont marketing igazgatója mutatta be Donovaly téli kínálatát, köztük Szlovákia legnagyobb gyermek FUN-parkját. A világ számos országából érkeznek látogatók a minden évben itt megrendezett szánhúzóversenyre. Síkölcsönzés és síoktatás több helyszínen is van. Donovaly nemcsak az alpesi sízők, hanem a sífutók paradicsoma is. A magyarok számára pedig azért különleges, mert több kedvezményben is részesülnek, akik kiváltják a Park Snow Card vendégkártyát.

A tájékoztatón a hétvégén nyíló Tatry Ice Masters jégházat is bemutatták, ahol 225 tonna jégből készült szobor várja a turistákat.

A Tale síközpont az Alacsony-Tátra déli oldalán, a Chopok lejtői közelében fekvő síközpont Bystrától 5 km-re északra található, északi fekvésű pályáit a kezdő és középhaladó sízőknek ajánlják. A pályákat gondosan kezelik, hóágyúzzák. A sífutók számára a golfpályaként működő területen sífutópályát alakítottak ki, melynek hossza 6000 méter, szintkülönbsége 50 méter, és melyet a síszezon alatt folyamatosan karbantartanak. A területen van külön szánkó és curling pálya is.

Tátra új szenzációját, a tavaly átadott Bachledka lombkorona-tanösvényt hatalmas érdeklődés kísérte egész évben, nehéz is volt parkolót találni, a téli szezonra azt ígérik, hogy jobb lesz a helyzet, a tanösvény a Magas-Tátra irányából Zár község keleti részén, a Bachleda-völgyben található 24 méteres magasságban. A tanösvény bebarangolásán kívül lehetőség nyílik a 20 km-es futópályát, a 6 km-es műhópályát és a korcsolyapályát is használni.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai