hirdetés
hirdetés

Hofi két bal lába az Örkény Színházban

Évadajánlót, koncerteket és fotókiállítást is láthattak a Madách térre látogatók szeptember 3-án az Örkény kert elnevezésű eseményen.

hirdetés

Az Örkény István Színház és Erzsébetváros Önkormányzatának közös programja délelőtt tíz órától késő estig tartott az erzsébetvárosi Madách téren, ahol kiürítették a parkolót, a repedezett aszfalt helyett műfűvel, zöld növényekkel, játszóházakkal tarkítva színes teret hoztak létre, ahol egy nagyobb és egy kisebb színpad is helyet kapott.

Délelőtt Hofi Géza fémbe öntött lábnyomát - a művész özvegyének jelenlétében - Horváth Ádám rendező leplezte le az Örkény István Színház előcsarnokában. Véleménye szerint a színházban nem találnánk olyan pontot, amely ne őrizné Hofi lábnyomát.

Mácsai Pál, a színház igazgatója elmondta, hogy 1997-ben az örökös tagsághoz készítették el Hofi Géza lábnyomát, amelyet halála miatt már nem avathattak fel a Budapesti Operettszínház előtt a Nagymező utcában, és mivel a Madáchban töltötte el a leghosszabb időt, úgy döntöttek, a két bal gyermekcipőt ábrázoló lenyomatot itt helyezik el.

Kiállítás az Örkényben

Nappalok és éjszakák Erzsébetvárosban címmel erre az egy szombatra fotókiállítás is nyílt az Örkény Színház aulájában, amely az 1880-as évektől a 2000-es évek közepéig mutatja be - fotókon, plakátokon, képeslapokon keresztül Erzsébetváros, a Madách tér és a színház történetét.

Régi álom, hogy a Madách tér szép park legyen, platánokkal és pázsittal, körben az árkádok alatt kávéházakkal. A hetedik kerületi önkormányzat örömmel állt az ötlet mellé, hogy az Örkény Színház egész napos szabadtéri rendezvénnyel köszöntse az új évadot a Madách téren - mondta a kerület polgármestere. Vattamány Zsolt elmondta, hogy az Örkény kert rendezvény az Erzsébet terv program első megvalósult rendezvénye, amely azért is nagyon fontos, mert - a városfejlesztés, kulturális-, és oktatási programok, megújuló gondoskodási formák mellett - a zöld beruházásokra is nagy hangsúlyt fektet.

A galéria további képeiért kattintson!

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai