hirdetés
hirdetés

Húzós árakkal nyit az Air Canada idei nyári járata

Visszatért az Air Canada Budapestre. A tengerentúli légitársaság immár negyedik szezonját kezdi idén Magyarországon: tavasztól ismét elindítja roppant sikeres Budapest-Torontó közvetlen járatpárját.

hirdetés

Június közepétől szeptember 15-ig a hét minden napján közlekedik majd a Budapest-Torontó járatpár, mondta el a közvetlen repülőjárat újboli indításának alkalmából tartott budapesti szakmai tájékoztatón április 4-én, Nadine Canipek-Konuksever, az Air Canada Country menedzsere, miután bemutatta röviden a kanadaiak legnagyobb légitáraságát. Többek közt elhangzott, 30 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak, 391 repülőgéppel rendelkeznek, napi 1600 járatuk száll fel és le, és 22 desztinációt kötnek össze. Csak Kanadában 64 desztinációt repülnek, Amerikába pedig 60 desztinációval van összeköttetésük. Idén nyitják a Torontó-Bécs, valamint a Montreál- Bordeaux és Montreál.-Raleigh között közlekedő közvetlen járatukat. 

Az Air Canada leányvállalata a 2012-ben alapított Air Canada Rouge, amit Stanislav Fajkus sales-marketing menedzser mutatott be a jelen lévő hazai utazási irodák képviselőinek. A főleg nyári időszakban közlekedő járatpárokra alakított cég 53 repülővel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat. Negyedik szezonját kezdik Magyarországon (1 évig a konkurens Air Transat-tal repülték ugyanezt az útvonalat, montreáli megállóval, azonban egy év után ez utóbbi "kiszállt" a versenyből). Amiről viszont nem tett említést a cég szakembere, hogy ezt az idényt bizony alaposan megemelt, húzós árakkal kezdik a Kanadával Magyarországot összekötő járatpárjuk újboli indításakor. Más országbeli, konkurens légitársaságoknál jóval olcsóbban válthatnak jegyek az utasok mostanság Budapestről Torontóba vagy vissza, ha elég szemfülesek.

Az idei ünnepélyes járatnyitáson jelen volt Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója is, aki rövid prezentációjában természetesen cégének eredményeit, valamint a közeljövőre tervezett fejlesztéseket mutatta be. Valamint a légügyi nyitányt megtisztelte jelenlétével Isabelle Poupart asszony is, Kanada magyarországi nagykövete, aki kiemelte rövid köszöntőjében, hogy mekkora segítség a két távoli ország kapcsolatában, mind az utasforgalom, mind a kereskedelmi légiszállítás terén, hogy immár több éve közvetlen kapcsolat van - legalább a nyári főszezon idején.

Naidine Canipek-Konuksever, az Air Canada képviseletében
Naidine Canipek-Konuksever, az Air Canada képviseletében

Jost Lammers vezérigazgató, Budapest Airport
Jost Lammers vezérigazgató, Budapest Airport

Isabelle Poupart, a rendkívül rokonszenves kanadai nagykövetasszony
Isabelle Poupart, a rendkívül rokonszenves kanadai nagykövetasszony

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai