Ivott már tarlórépapálinkát?

Három napon át az osztrák tartományok legfinomabb specialitásaiban tobzódhat, aki 2019. május 10-12. között ellátogat Bécsbe, a Genuss-Festivalra. Fadézsában érlelt fehér szalonna, champagne-rozskenyér, szőlőhegyi barack-mousse, bécsi kézműves sörök és minden, mi szem-szájnak ingere.

Turistáknak, családoknak, ínyenceknek és szakértőknek egyaránt szól a bécsi ínyencfesztivál (Genuss-Festival), amelyet 12. alkalommal rendez meg a Kuratorium Kulinarisches Erbe Österreich és a Stadt Wien Marketing. Az Ausztria kulináris kínálatát felvonultató háromnapos rendezvényen összesen 190 manufaktúra és osztrák termelő mutatkozik be a bécsi Stadtparkban.

 

Az elegáns sátraknál és rusztikus standoknál olyan finomságok várják az érdeklődőket mint a fadézsában érlelt fehér szalonna az Innviertelből, a champagne-rozsból készült kenyér a Waldviertelből, a pinzgaui magashegyi legelőkről származó fűszernövényes sajt vagy a stájer szőlőhegyi barack-mousse. De nem csak étel-, italfronton is hasonló különlegességek várják azokat, akik meg akarják kóstolni Ausztriát: bécsi kézműves sörök, pezsgők vagy a tiroli tarlórépából készült pálinka, a Wildschönauer Krautinger. Az Ínyencfesztivál keretében külön díjjal jutalmazzák azokat a kiállítókat, akik nemcsak beszélnek a fenntarthatóságról, hanem aktívan tesznek is érte, és odafigyelnek arra, milyen hatással van a termelői tevékenységük a környezetre.

Forrás: Turizmus Online


Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.