hirdetés
hirdetés

Japán és Thaiföld szenvedi meg legjobban a kínai turisták hiányát

Japán és Thaiföld turizmusa szenvedi meg lejobban a kínai turisták hiányát, de mivel a világ legnagyobb küldő országáról van szó, sok mindenki - köztük Magyaroszág is - megérzi a hatásokat.

hirdetés

A Skift cikkében arról írt, hogy a thaiföldi turisztikai hivatal becslései szerint nagyjából 1,6 milliárd dollárnak megfelelő baht veszteséget okozhat az országnak a kínai turisták elmaradása. Thaiföldön a beutazások 30 százalékát a kínai turisták teszik ki, tavaly 11 millió kínai érkezett az országba.

Japánban 23 milliárd dolláros kiesésre számítanak a turisztikai szektorban a koronavírus miatti lezárások folyományaként. 

Mindkét országban elsősorban a kis- és középvállalkozások érezhetik meg a legjobban a turisták hiányát, mivel ők vannak a legjobban kitéve a hatásoknak.

Ezen a két országon kívül a teljesen dél-kelet-ázsiai régió is megérzi majd a jelenséget. A súlyosságot az fogja meghatározni, hogy mennyi ideig tartanak a kényszerintézkedések. Az eddig keletkezett károkat egyelőre nem tudják megbecsülni a szakemberek. Annyit azonban érzékelnek, hogy nem csak a be-, de a kiutazás is csökkent, mivel senki nem akar Kínába utazni, akinek nem muszáj.

A Világgazdaság szerdán arról írt, hogy már most kimutatható hatással van a koronavírus a magyarországi turizmusra: hétfő óta nem indulnak el a szervezett turistacsoportok európai körutazásaikra Kínából, a következő napokban több száz kínai vendég már biztosan nem érkezik meg lefoglalt budapesti szállására.

(forrás: Skift)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai