hirdetés
hirdetés

Jó szeptembert zárt Málta turizmusa

A Máltai Idegenforgalmi Hivatal információja szerint a Máltai Nemzetközi Repülőtér szeptemberben 418.473 utast fogadott. 1999 óta ez az első alkalom, hogy a szeptemberi utasforgalom  volumene megelőzte az augusztusit

hirdetés
A kapacitások kihasználtsága azonban a járvány előtti szint alatt maradt, a légitársaságok nem sokkal 70 százalék feletti töltéssel üzemeltek.

Clayton Bartolo, Málta turizmusért és fogyasztóvédelemért felelős miniszter nyilatkozatában kiemelte, hogy a Máltai Nemzetközi Repülőtér minap közzétett adatai biztatóak a helyi turisztikai ágazat számára. Továbbra is keményen dolgoznak annak biztosításán, hogy a szálloda- és vendéglátóipar tovább erősödjön, és hogy Málta az elkövetkező években a turizmus fontos szereplője legyen..

 
Johann Buttigieg vezérigazgató ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, ez egy nagyon pozitív megerősítés Máltának, különösen, ha figyelembe vesszük azokat a körülményeket, amelyekkel együtt kellett élni az elmúlt hónapokban. Az elért eredmény bizakodásra ad okot a 2021. évvégi és a 2022-es kezdőszámok tekintetében. Az elmúlt időszak marketing munkája és a 20 millió eurós turizmus újrakezdési program, amit a hivatal a Turisztikai és Fogyasztóvédelmi Minisztériummal közösen valósítottak meg, továbbá az egészségügyi hatóságok sikeres járványkezelése mind döntő szerepet játszottak a szeptemberi pozitív eredményekben. 

A repülőtér adataiból jól látható, hogy az Egyesült Királyság megőrizte vezető pozícióját, folyamatosan erősödve. Szeptember folyamán több mint 108 ezer utas érkezett vagy indult erről a küldőterületről. Az utasok számát tekintve a briteket Olaszország, Németország, Franciaország és a spanyolok követik.


(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!