hirdetés
hirdetés

Kapszulahotel és food truck is lesz az idei Sziget Fesztiválon

Idén augusztus 10-17. között immár 23. alkalommal rendezik meg Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválját, a Szigetet, amely minden eddiginél látványosabbnak ígérkezik. A „Fesztiválköztársaságban” még „Csodaországot” is felfedezhetik a látogatók, akik az idén sátrat is bérelhetnek vagy akár kapszulahotelben tölthetik az éjszakát.

hirdetés

A 2015-ös Sziget sok újdonságot és változást hoz. A látványvilág még jobban kiteljesedik, új programhelyszínek jelennek meg, a szolgáltatások bővülnek, javulnak. Műfaji zónákat hoznak létre, a komolyzene nagyobb figyelmet kap. Ezen a nyáron is felépül a Hungarikum Falu, valamint a Szigetre költözik a Múzeum Negyed. A Kreatív Zónában a tudomány és a kreativitás kap majd szerepet, a Design Zónában a formatervezéstől a 3D nyomtatóson át a divatbemutatókig kínálnak érdekességeket. Az Elektronikus Zónában a sziget északi részén az elektronikus tánczene szerelmesei vonulhatnak el a hétköznapok valóságától.

A szolgáltatások tekintetében is sok újdonság mutatkozik. A tervek szerint optimalizálják a tömegközlekedést a BKV együttműködésével, továbbá bővül a hajójáratok kapacitása is. A parkoló nagyobb lesz. Megújul a Sziget irányítótábla, így könnyebb lesz a tájékozódás, bővül az infrastruktúra, és a wifi-ellátottság is javul majd. A területrendezés eredményeképp javulni fog a csapadék elvezetés.

A napijegyek 17 ezer forintba kerülnek, a heti bérlet 80 ezer, de elővételben most 72 ezerért megvásárolható. 

A bulizni vágyók már előre telepített sátrakat is bérelhetnek és különböző komfortfokozatú és kínálatú kempingek (Családi kemping), Flexhotel és Kapszula Hotel áll majd rendelkezésre. Felvonul a vendéglátás új irányzata, a „gördülő egységekből árusító” Food Truck, széles ételkínálattal.

A 2015-ös fesztivál zenei felhozatala ezúttal is világszínvonalú. A -1. napon szuperkoncertet ad Robbie Williams, de a Florence and the Machine, Ellie Goulding, Martin Garrix, Avicii, a Limp Bizkit, a Kasabian és többek között Gogol Bordello is fellép a Nagyszínpadon. Mindemellett a MasterCard Világzenei Színpadán fellép például Goran Bregovic, vagy a Boban i Marko Markovic Orkestar. Felépül az A38 Színpad, a Telekom Aréna, a Closseum, British Knights Európa Színpad, Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál Színpad, lesz Blues-Ír Színpad, Budapest Park Tribute Színpad, Afro-Latin-Reggae Village. 

Lesz sziget a szigetben, a TDK Sziget Beach, a pihenés oázisa. Minden eddiginél látványosabb Nagy Utcaszínházzal készülnek a szervezők, jön a Fuerza Bruta argentin társulat. Show-juk egészen különleges fizikai és vizuális élményben részesíti majd a közönséget. 

A Sziget Fesztivál kétszer is elnyerte az „Európa legjobb fesztiválja” címet.

Fodor Eszter
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai