Karanténba vonult egy teljes hazai étterem koronavírusos vendég miatt

Az elmúlt hét során az étteremben megforduló vendégeik egyikéről az orvosi vizsgálatok során később kiderült, hogy koronavírus-fertőzésben szenved. A Renaissance Éttermet – miután az információ a birtokukba jutott – azonnal bezárta a menedzsent, illetve megkezdték annak teljes körű, előírásoknak megfelelő fertőtlenítését (bár az esélye, hogy bárki is megfertőződött volna, a vizsgálatot végző szakemberek szerint szerencsére rendkívül csekély).

Ez áll az étterem Facebook oldalán:

"Valamennyi munkatársunk, aki érintkezett, vagy érintkezhetett a fertőzött személlyel, önkéntes karanténba vonult. Mindannyian jelenleg is tünetmentesek vagyunk, és reménykedve várjuk a fejleményeket! Nehéz most megfelelő szavakat találnunk közvetlen érintettként abban a helyzetben, amely következményeként előreláthatólag a teljes vendéglátó ágazat rendkívül súlyos recesszióba kerül majd.

Ennek fontossága azonban nem élvezhet prioritást a közegészségügyi szempontokhoz képest, amelyeket mint mindig, így most is mindenek elé kell helyeznünk.

Köszönjük az eddigi és folyamatos támogatást vendégeinknek, igyekszünk lehetőségeink szerint mihamarabb megoldást találni a problémára. Éttermünk Facebook-oldalán a legfontosabb történésekről természetesen beszámolunk majd.

Bízunk benne, hogy a Renaissance Étterem nemsokára ismét megnyithatja kapuit vendégei előtt, és a jelenlegi helyzet egy olyan erőpróbának bizonyul, melyet sikerül közös erővel kiállnunk.

(a Renaissance Étterem csapata)

KIEGÉSZÍTÉS: Az eset március 10-én, 19 óra környékén történt, a Vendég a bejárattól balra található Panoráma teremben foglalt helyet."

Forrás: Turizmus Online


Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.