hirdetés
hirdetés

Kb. egy hónapot csúszik a SkyGreece budapesti járatnyitása

De közlekedni fog a Budapest-Toronto járat - igyekezett eloszlatni az esetleges kétségeket Denis Codere, a légitársaság helyettes értékesítési igazgatója.

hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, a járat eredetileg május 21-én szállt volna fel Boeing 767-300ER típusú gépével Budapestről. Heti két járatról - csütörtök, szombat - szólt a fáma. Aztán egyszer csak, egy április napon megjelent a Ferihegyen a gép; a nagyjavítást megelőző, úgynevezett C-check-re érkezett. Az alaposan átnézett Boeingot a napokban veszi át a légitársaság - újságolta Codere. 

A dolgok jelenlegi állása szerint a járat heti egyszer közbülső megálló nélkül fog közlekedni. Az első gép június 17-én indul Torontóból és érkezik másnap, június 18-án Budapestre. Az útvonalra már foglalhatók helyek a társaság honlapján. Denis Codere szerint a foglalások biztatóan alakulnak. Olyannyira, hogy fontolgatják a járat téli üzemelését is - derült ki.

Értesüléseinket megerősítette a légitársaság magyarországi értékesítési ügynöksége, a B2Sky is. Megnyugtattak: a járat közlekedni fog.

Codere közölte: a SkyGreece Airlines május 23-án megkezdte észak-amerikai működését Toronto-Athén járatával. Ezt azonban saját gép híján másikkal repülte a társaság. Arra nem derült fény, hogy ki adta a madarat. A légitársaságnak egy Boeing 767-300ER típusú gépe van, mely a holland Martinair-nél kezdte pályafutását 1992-ben, majd egy félévnyi Air Madagascar-os szünetet követően 2013 óta a SkyGreece-nél van. A cégnek rendelése van egy Airbus A340-300-asra is.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai