hirdetés
hirdetés

Kitiltják a beerbike-okat a városközpontból

Amszterdamnak elege lett a sörbringákból, a lakosság aláírásgyűjtést szervezett, az önkormányzat támogatja őket.

hirdetés

„Rettentő jelenségnek tartjuk a beerbike-ot. Bosszúságot okoz. Gyakran vannak tele legény- és leánybúcsús csoportokkal, meztelen férfiakkal vagy felfújható péniszt viselő nőkkel. Az embereknek menekülnie kell, amikor egy sörbringa üvöltöző emberekkel lerobog az egyik hídról. Egy nagy élményparkká vált a város” – idézi a hírt közlő Citylab Els Iping-et a Belső Amszterdam Barátai Szövetség elnökének holland rádióban elhangzó nyilatkozatát.

A sörbringa túrák üzemeltetői megrettenve a városvezetés által is támogatott lakossági tiltakozástól bevezetnék, hogy 30 liter helyett csupán 20 liter sört tankolnak a fedélzetre, lejjebb halkítják a muzsikát és fix útvonalakon közlekednek, de minden hiába, Amszterdam döntött: 2017-től a belvárosban nincs sörbringázás, a bringáról leugorva utcasarokra pisilés, uram bocsá’ hányás.

Ha a külvárosban engedik is a városnézés ilyen formáját, túl népszerű biztos nem lesz. Kevésbé mókás külvárosi buszgarázsok közt tekeregni, mint a Rijksmuseum előtt a járókelőkre pucér feneket villantani – véli a cikk szerzője.

(Lejjebb görgetve jobb oldalon szavazhat arról, hogy Budapest kövesse-e Amszterdam példáját.)

(forrás: Citylab)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai