hirdetés

Kivételes helyen nyit éttermet a magyar sztárséf csapata

Széll Tamás séf ott nyit új éttermet, ahol korábban kollégája, Huszár Krisztián működtetett egy másikat, amely 2018 végén bezárt, mert az ő koncepciójuk nem működött.

hirdetés

Elköltözik a Hold utcai piacról Széll Tamás és társasihoz - Szulló Szabinához, Hamvas Zoltánhoz és Csahók Ibolyához - köthető Stand25 étterem. 

"Szeretjük a bátor húzásokat. Ez is egy ilyen lesz. Budával már nagyon régóta kacérkodtunk, és tényleg álom volt, hogy meghódítsuk Budapestnek ezt az oldalát is" - mondta a lapnak a költözésről Hamvas Zoltán, a Stand25 tulajdonosa. A cikk a Váralagúthoz közel, az Attila úton kapott helyet a várhatóan novemberben megnyíló étterem, de a pontos cím nem derül ki. Pedig pont ez teszi érdekessé a költözést. A Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza rátalált az étteremre: a budai Stand25 az Attila út és a Roham utca sarkán lesz, ott, ahol korábban is egy ismert séf - korábban többek között a Mák Bisztróban dolgozó - Huszár Krisztián működtetett egy fine dining éttermet, a Fámát, amely tavaly bezárt.

Nem működött a koncepció

A Bűvösszakács.com a múlt év végén a Fámáról azt írta: "2018 december végén leáll Budapest egyik legeredetibb konyhája, a Fáma. Két éven át rendkívül erős csapat dolgozott az Attilla úti lokálban, a munkatársak tegnap kapták meg a felmondást. A hely valószínűleg más koncepcióval nyit meg újra, 2019-ben." Huszár Krisztián konyhafőnök akkor azt közölte: "Csapatom és magam minden tőlünk telhetőt megtettünk a Fáma sikeréért. Sajnáljuk, hogy Magyarországon egyelőre nem működik ez az étteremkoncepció, a tulajdonosok ezért más irányba kívánnak tájékozódni. Kollégáimmal együtt mi is új utakat keresünk."

Az Index pedig étterem bezárásáról szóló bejelentést követően arról írt, hogy a Fáma a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán 91 pontot kapott a zsűritől, és ezzel a hatodik helyen végzett (a legjobb hazai étterem a Costes lett). A 90 pont fölötti eredmény egyébként a Dining Guide pontozása alapján azt jelzi, hogy ezek az éttermek már európai viszonylatban is megállják a helyüket, bár a tesztelést segítő Enrico Cerea szerint azért még van hova fejlődniük. A gálán a Fáma Az Év Legígéretesebb Konyhája Díjat is elnyerte, így elég fura, hogy nem egészen másfél évvel a nyitást követően bezárt. Az indexes akkori cikke szerint már akkor szó volt arról, hogy a Fáma helyén újabb étterem lesz, de nem volt egyértelmű, hogy milyen egységről van szó és ki fogja működtetni.

Jól megy a Stand25-nek

Az étteremben egyébként jelenleg folynak a munkálatok, az ajtóra kitett plakátokon pedig munkatársakat keres a Stand25 csapata, akik az eddigi eredményekkel elégedettek lehetnek. A Stand25-öt működtető cég, a Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya kezében lévő 4N Gasztronómia Kft. ugyanis komoly növekedést ért el az elmúlt években. A ceginfo.hu adatbázisa szerint a társaság nettó árbevétele 2016-ben mindössze 2 millió forint volt, 2017-ben már 149 millió forint szerepelt ezen a soron, 2018-ban pedig közel 450 millió forintot tett ki. A nettó nyereség pedig a 2017-es 18 millió forint után 2018-ban 39 millió forintra hízott.

(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai