hirdetés

Lakásétterem nyomán lakáskoncertek

Jazz programok, kötetlen interjúk, felolvasóestek – Varnus Xaver orgonaművész pesti, zuglói lakását „feláldozta” a kultúra oltárán, és február 20-tól kezdve tavasz végéig mini szalonnak ad ott helyet.

hirdetés

Nyaranta már híresek a Tapolca melletti festői kis helyen, Gyulakeszin lévő koncerttermének programjai, de a neves művész, Varnus Xaver télen sem ül tétlen a babérjain: február 20-tól kezdve péntekenként jótékonysági koncerteket, előadóesteket szervez Amerikai úti otthonának négy fala közt. Ahol egyébként egy jól megtermett orgona is helyet foglal, úgyhogy annak mindent betöltő hangja után nyilván kész felüdülés lesz a szomszédoknak, ha csupán némi jazz zene, oldott beszélgetés vagy egy felolvasóest halk zörejei szűrődnek át a falakon.

A művész dr. Nagy Anikóval (Heim Pál Gyermekkórház)
A művész dr. Nagy Anikóval (Heim Pál Gyermekkórház)

A programról a szervezők szívesen informálják majd az érdeklődőket, annyi egyelőre már biztos, hogy február 20-án Szakcsi Lakatos Béla jazz improvizációival indítják a rendezvénysorozatot, majd a rákövetkező pénteken Vitray Tamással, a riporterek doyen-jével beszélget Ács Gábor újságíró. A márciust Szőke Nikoletta jazz-estjével indítják, neves hazai jazz muzsikusok közreműködésével, március 13-án péntek este pedig a bizonyára nem babonás Csákányi Eszter színművésznő tart felolvasóestet.

A programokra korlátozott mértékben kaphatók jegyek - maximum 45 fő fér be a művész otthonából kialakított mini szalonba -, mindig este 7 órakor kezdődnek a rendezvények, és természetesen, ígérte a művész a február 3-án tartott tájékoztatón, ő házigazdaként végig jelen lesz. Végül elhangzott: mindegyik mini szalon esemény bevétel egyharmadát a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlotta fel a művész.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai