Magyar díjazott az Academy of Chocolate Awards-on

A magyar csokoládémágus, a chocoMe, 5 bronzéremmel gazdagodott a rangos Academy of Chocolate Awards versenyen 2018. július 25-én – az 5 újabb díjjal immár 57-re emelkedett a cég nemzetközi szakmai versenyeken elért elismeréseinek száma.

A rabul ejtő ízeket és rekorderedményeket produkáló chocoMe egyik idei nyertes Raffinée terméke, a fehércsokoládával bevont, liofilizált málnaszemek a manufaktúra 11. olyan terméke, amely mindhárom szakmai világversenyen, az Academy of Chocolate Awards-on, az International Chocolate Awards-on és a Great Taste Awards-on is érmeket szerzett.

Szintén beszédes és kiemelkedő eredmény, hogy a cég 2018. januárjában bemutatott, legújabb drazsékölteménye, a kékáfonyás joghurttal és fehércsokoládéval bevont, liofilizált feketeribizli Raffinée máris a nyertesek sorába lépett.

A nemzetközi sikert besöprő termékek között végeztek a chocoMe saját fejlesztésű csokoládémasszából készített, izgalmas kreációi, a sós illetve a borsos Délice Carré, valamint a fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezett narancshéj, a chocoMe Voilé.

A díjnyertes termékek:

RF106 Raffinée – Fehércsokoládéval bevont liofilizált málna

RF113 Raffinée - Liofilizált feketeribizli kékáfonyás joghurttal és fehércsokoládéval drazsírozva

50DCD102 Délice Carré – 72,2% étcsokoládé Murray river sóval

50DCD103 Délice Carré – 72,2% étcsokoládé Kampot borssal

VL101 Voilé – Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol narancshéj fahéjas-szegfűszeges fűszerezéssel

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.